Este bine cunoscută relația de prietenie care se înfiripase între maeștrii Nicolae Sulac și Gheorghe Urschi în special în perioada perestroicii, iar înregistrarea video de mai jos este o mărturie vie a acestei prietenii. Chiar dacă interpretul Nicolae Sulac nu mai este în viață deja de 12 ani, va rămâne emblematic dialogul artistului cu umoristul Gheorghe Urschi, referitor la „neveste”.

N.S.: – Vezi că tu ai început foarte ușor, tu i-ai amăgit pe comuniști începând cu femeile mele, păi nu-i așa? Hai și-om grăi! Ei cât dracu’ se poate, ei am răbdat eu o femeie, două, a treia, d-apoi…!

G.U.: – D-apoi matale răbdai sau ele răbdau? Că n-am înțeles aici.

– Nu, nu, eu răbdam. Și numai cu femeile mele, măi Gheorghe. M-aș mai însura eu o dată, dacă m-ar lua cineva.

– Tare n-ar trebui, n-ar trebui… Cu însuratul ista, la timp să te oprești – asta-i principalul.

– Cred că am să mă opresc.

– Mie îmi pare că ultima căsnicie e exact cea mai reușită și mai fericită. Dacă mai faci, cum zice românul, o „popâtkă”, poți să te faci de râs, mai bine nu-ți trebuie.

– Ei, gluma-i glumă, n-am fost eu om rău, dar toate 3 m-au luat pe mine… Și-ți face copilul… Și este o trecere, după asta, Gheorghe.

– După cum spui matale, iese că-s numai 3. Nu știu de ce eu am numărat altmintrelea.

– Dacă vrei să știi, noi glumim, dar, Gheorghe, mă jur, n-am fost eu om rău. Toate 3 m-au luat pe mine. Cu binișorul, dar omu-i slab, măi, dacă pune muierea ochiul pe tine, apoi nu mai scapi de dânsa! E drept sau nu?

– N-am pățit, dar așa am auzit…

– Ei, da’ tu câte ai, una?

– Una, da’ bună.

– Ți-ajunge. Dar le-ntrece pe 3 ale mele.

– Auzi, și-ți face copilul și este o trecere până te doare la inimă…”

Ca să vă convingeți încă o dată de prietenia celor doi, ascultați și următorul banc, rostit anterior de maestrul Urschi:

Foto: captură video

Distribuie articolul: