„Cântec, vers, dans, covor și dor” – aceste sunt motivele care se regăsesc în noua realizare muzicală a Getei Burlacu. Interpreta a însoțit piesa ei inspirată din folclor și de un videoclip cu imagini absolut deosebite, autentice și pline de culoare și autenticitate. Iată cum sună melodia și care a fost scopul artistei, împreună cu întreaga echipă de producție.

Noul său produs muzical – videoclipul pentru piesa „Trandafir floare aleasă”, a fost creat în atmosfera tradiţională pentru a promova frumusețea autentică a culturii populare de pe ambele maluri ale Nistrului.

Cu acest videoclip am vrut să aducem bucuria, lumina și pace în casele oamenilor. Să le aducem aminte despre importanța cunoașterii istoriei strămoșilor noștri, care secole în șir pe malurile Nistrului bătrân se nășteau, iubeau, munceau și plecau în veșnicie, lăsându-ne tradițiile inedite, specifice doar meleagurilor noastre.
E o scurtă istorie despre cum se împletesc toate ale noastre moldoveneşti într-un covor întreg, iar Nistrul, exact ca şi toate râurile legendare, murmură poveşti şi melodii… câte le are la număr pe ambele maluri ale sale, cine ştie ? Toate simbolurile populare, cântate în piesă au fost transpuse într-un covor țesut după o tehnologie tradițională, combinând în sine arta tapiseriei a sec. al XIX-lea și din zilele noastre.
Covorul – simbol a fost țesut de meșterițele populare din „Arta Rustică” conduse de Ecaterina Popescu. Crearea lui a durat câteva luni bune, trecând prin toate etapele necesare, începând de la scărmănatul lânei, țesutul la război tradițional până la finisarea covorului, dar și intercalând filmările fiecărei etape de lucru”, povestește artista.

Filmările s-au desfășurat nu doar în atelierile „Arta Rustică”, dar și în mai multe locații pitorești ale Moldovei: la Molovata, Naslavcea, viile situate în inima Codrilor Moldovei, câmpiile raionului Dubăsari. La partea muzicală s-a lucrat împreună cu Aurel Chirtoacă, cei doi artiști nefiind la prima lor colaborare. Textul este semnat de Radmila Popovici, iar aranjamentul și înregistrările audio s-au produs cu Orchestra condusă de Mihai Sorocan și Marin Bunea.

„Toate componentele acestui proiect cultural nu doar sporesc păstrarea tradițiilor culturale autohtone, dar și promovează valorile și importanța acestora pe ambele maluri ale Nistrului din Moldova noastră minunată!”, mai menționează artista.

Acest videoclip face parte din Proiectul în cadrul Programului Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.