Supele sunt nelipsite de pe mese, iar ultimii ani ne-au deschis noi orizonturi în ceea ce privește varietatea rețetelor și efectele lor benefice pentru organism.

Ingrediente

  • o ceapă
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi
  • 5-6 cm ghimbir
  • ½ linguriță fulgi de ardei iute
  • 2 cutii roșii din conservă
  • 2 căni supă de legume sau apă
  • o cană lapte de cocos integral, la conservă
  • sare și piper, după gust
  • coriandru proaspăt.

Mod de preparare

  • Călești ceapa și usturoiul cu uleiul de măsline, până când devin moi, apoi adaugi ghimbirul tăiat mărunt sau ras și mai gătești un minut.
  • Adaugi roșiile din conservă și supa de legume sau apa, fulgii de ardei iute și lași să fiarbă la foc mediu 10-15 minute. Condimentezi cu sare și piper. Oprești focul și adaugi laptele de cocos.
  • Cu ajutorul unui blender, mixezi supa până devine fină și cremoasă. Se servește fierbinte, garnisită cu puțin lapte de cocos și coriandru proaspăt.

 

Distribuie articolul: