Pregătește conopidă pane dintr-o căpățână de conopidă și obții 4 porții delicioase, numai bune de servit cu un sos de usturoi de casă. Crocant și foarte delicios. 

Ingrediente:

  •  o conopida medie
  •  250 ml lapte
  •  150 faină
  •  1 ou
  •  250 g pesmet
  •  sare
  • piper

Preparare:

1. Curată conopidă de frunze și spăl-o, apoi pune-o la fiert în apă suficientă, cu un praf generos de sare, pentru 15 minute din momentul în care începe să clocotească.

2. Scoate conopida și las-o să se răcească complet, încât să o poți manevra. Tai-o apoi dinspre spate către inflorescențe, separând buchețelele pe rând unul de celălalt.

3. Bate oul cu laptele, un praf de sare și încorporează făina. Trece buchețelele de conopidă prin amestecul rezultat, apoi prin pesmet și prăjește-le în baie de ulei, 2-3 minute fiecare.

4. Servește buchețelele de conopida pane cu o un sos de usturoi pregătit în casă alături.

Pentru prepararea sosului de usturoi, mixează 300 gr de smântână sau iaurt cu 2 căței de usturoi pisat, adăugând sare și piper după gust.

 

Distribuie articolul: