Galina Lozovanu era pasionată de mică de matematică și chimie, vectorul vieții însă, a făcut ca azi, cea din urmă să fie unul din cei mai cunoscuți medici ortodonți din Republica Moldova. Galina povestește că dacă nu era influențată, mai mult sau mai puțin, de sora mai mare, acum probabil era o femeie de afaceri. 

Sora mai mare a Galinei a învățat aceeași meserie și, cumva, au crescut împreună în acest domeniu, deși este o diferență de doi ani între cele două, au mers aproape cot la cot: „Cochetarea mea cu stomatologia a venit încă de când sora mea învăța aceeași profesie: mergeam cu ea la laboratoare, modelam dinți din săpun acasă…și totul îmi părea atât de frumos și interesant, așa că am decis: Eu voi fi cea care voi crea ZÂMBETE!”

După ce a finalizat studiile, Galina avea alte planuri: să părăsească Republica Moldova și să practice chirurgia, totuși: „Eu tot voiam să plec… cu atât mai mult că și sora mea e în România, dar… părinții mei au intervenit cumva. Și mai mult decât atât, eu sunt foarte atașată de casă și chiar îmi place să trăiesc în Moldova. În toți cei 5 ani de universitate știam de fapt că o să fac Chirurgie, altceva nici nu putea fi vorba, dar după ce am finalizat, a fost cineva care m-a inspirat și m-a motivat să aleg Ortodonție, pentru care îi sunt extrem de recunoscătoare… pur și simplu nu mă văd făcând altceva acum”

Ortodontista a rămas acasă și a început să se dezvolte. E pe piața muncii de 4 ani și tot de atunci a creat mii de zâmbete pentru pacienții ei.

„Eu mă văd cu ei o dată în lună, timp de 1.5 ani, și până la sfârșitul tratamentului devenim cu mulți din ei prieteni. Ne întâlnim chiar și pe stradă și avem de ce să ne aducem aminte. Eu sunt chiar o norocoasă că am așa pacienți”, spune Galina.

Galina colaborează cu mai multe clinici din țară și spune că în curând ne așteaptă o surpriză pe care mulți dintre pacienții acesteia o așteaptă.

„Curând se va întâmpla ceva tare frumos despre care încă nu e momentul să povestesc, dar sper să vă placă și să fiți alături de mine și de ceea ce pregătesc. Până atunci ne vedem în cabinet, după ușa lui și…pe paginile de socializare”, conchide tânăra.

Galina nu obosește nici o zi din viața ei, pentru că îi place prea mult ce face, iar zâmbetele pe care le creionează zilnic îi aduce cea mai mare satisfacție: „Răsplata muncii mele sunt pacienții, iar cei din urmă știu: Dacă au ajuns pe mâinile mele, totul o să iasă așa cum își doresc, nu există loc de îndoieli. Atunci când închid ușa cabinetului și las instrumentele jos, ador să alerg, să ies cu prietenii, să călătoresc, să trăiesc și să iubesc tot ceea ce mă înconjoară. În cabinet- Ortodont; După ușa lui – Argint viu! Cu drag de voi, Galina Lozovanu, creator de zâmbete”.

Sursa foto: Instagram/ Galina Lozovanu