Vorbim astăzi cu fondatoarea primei creșe înființată în Republica Moldova, Chișinău ce primește picii de la 7 luni. Cu fiecare copil ce intră pe ușa de la Casa-Creșă Butterfly Mary, se deschide o nouă poveste plină de emoție, angajament și speranță. 

Fondatoarea acestui loc magic se află o femeie cu o inimă mare, Mariana Hasnaș, conducătoarea dedicată a acestei instituții. Într-un interviu plin de sinceritate, Mariana ne împărtășește povestea din spatele Casei-Creșă, împreună cu viziunea și pasiunea care au ghidat-o în această călătorie plină de împlinire și sacrificiu.

Î: Casa-Creșă Butterfly Mary a apărut pentru că ați trecut de una singură prin provocările maternității. Ce dificultăți reușește acum să rezolve pentru părinți Butterfly Mary?

R: Creșa a fost deschisă pe data de 14.03.2019 pe strada Ion Inculeț 97, fiind și prima filială a noastră. Eu am pornit la drum cu o dorință foarte mare de ajuta, în primul rând, mămicile. Eu am o fetiță și glumesc uneori că totul a început din necesitatea mea de a avea cu cine să las copilul când merg la o petrecere. Printre presiunile pe care le-am întâlnit personal și pe care le rezolvăm acum pentru părinți se numără nevoia de a avea un loc sigur și stimulant pentru copiii lor, în timp ce ei sunt ocupați cu alte responsabilități. În plus, oferim un mediu cald și îngrijit, precum și un program foarte flexibil.

Iar pentru că eliberăm timp prețios pentru mămici și tătici, creșa a ajuns să cunoască și să informeze, între timp, foarte mulți părinți care erau sceptici în legătură cu a da la creșă un copil cu o vârstă atât de mică. Filiala a doua, situată pe strada Alexandru Cosmescu nr. 23, a fost deschisă pentru a satisface așteptările în creștere a părinților, oferind acum un program de 24/24 și unul de weekend, pe ore și după comoditatea părinților.

Î: Ce anume vă motivează să vă implicați în continuare, la 5 ani distanță de la fondare, la fel de profund în sprijinirea mamelor și a copiilor din comunitatea dumneavoastră?

R: Motivația mea vine din experiența personală și din dorința de a face o diferență semnificativă în viețile lor. Văd fiecare copil și fiecare familie ca pe o parte importantă a societății sănătoase în creștere, fiindcă azi mulți dintre micuții care au fost la creșă participă la programele opționale, sau rămân cu program prelungit.

Î: Care sunt principalele valori și filozofii pe care le-ați integrat în structura și funcționarea Casei-Creșă?

R: Personalul calificat asigură siguranța copiilor, inclusiv prin supravegherea video și asistența medicală permanentă. Alimentația este și ea prioritară, oferindu-le copiilor alimente bio și proaspete, adaptate individual sau într-un mod clasic. Această abordare se îmbină armonios cu angajamentul nostru de a crea o creșă cu adevărat specială, bazată pe pasiune și dedicare.

Î: Care sunt cele mai mari provocări cu care v-ați confruntat în procesul de dezvoltare și gestionare al creșei?

R: Printre cele mai mari provocări cu care ne-am confruntat se numără gestionarea resurselor și personalului în mod eficient și menținerea unui echilibru între calitatea serviciilor și accesibilitatea financiară. Or, majoritatea cred că eu am fost sponsorizată și că am primit sprijin din partea oamenilor din jurul meu, dar nu a fost așa.

Singurul lucru pe care îl știu cu siguranță este că fiecare realizare a fost făcută cu multă muncă și încurajare, fără să am așteptări de la cei din jur. Pot spune că am început cu credință în Dumnezeu și cu multe încurajări din partea oamenilor care nici măcar nu mă cunosc, dar îmi doresc binele. Pe această cale, le mulțumesc!

Î: Ce ați dori să știe părinții care își aduc copiii la creșa dumneavoastră, în afara serviciilor obișnuite oferite?

R: Părinții ar trebui să știe că noi punem un accent deosebit pe dezvoltarea personală și socială a fiecărui copil, oferind un

 mediu stimulant și susținător pentru creșterea lor. Or, Butterfly Mary poartă numele dat nu întâmplător, ci cu scopul de a reflecta transformarea fiecărui copil, asemenea unui fluture, dintr-unul timid într-un copil plin de curaj. Aici, fiecare detaliu este gândit pentru a sprijini această evoluție: de la mediu sigur și stimulant la programe educaționale adaptate nevoilor foarte individuale.

În inima fiecărui părinte și a fiecărui copil care a trecut pragul Casa-Creșă Butterfly Mary se află amintirea unei experiențe de neuitat, unde dragostea, încrederea și susținerea sunt fundamentale. Cu fiecare zi care trece, Mariana și echipa ei continuă să dăruiască lumina și căldură. Pentru Mariana, Casa-Creșă Butterfly Mary este vocație, chemarea sa de a oferi cel mai bun cadru posibil pentru creșterea și dezvoltarea copiilor!

Adrese: str. Ion Inculeț 97; Str. Alexandru Cosmescu, 23 (zona Centru) 
Telefon: 0799 31 931
Facebook
Site

Distribuie articolul: