Cea de-a 62 ediție a premiilor Grammy a avut loc duminică 26 ianuarie, la Staples Center în Los Angeles. Pentru cele 84 de categorii au fost depuse peste 20.000 de candidaturi. Spectacolul decernărilor a fost deschis cu un recital susținut de Lizzo, artista care a avut cele mai multe nominalizări. Pentru al doilea an consecutiv, onoarea de a prezenta evenimentul i s-a atribuit interpretei Alicia Keys, iar favorita serii a devenit Billie Eilish. Vezi câte premii a strâns și care a fost atmosfera serii.

Billie Eilish a strălucit în adevăratul sens al cuvântului. Interpreta s-a ales cu 6 nominalizări la cea de-a 62 ediție a premiilor Grammy și a plecat acasă cu 5 premii pentru „Piesa anului” și „Înregistrarea anului” cu „Bad Guy”, „Cel mai bun artist nou”, „Albumul anului” și  distincția pentru „Cel mai bun album vocal pop” pentru „When We All Fall Asleep, Where Do We Go?”. Și asta doar la cei 18 ani ai ei. Se pare că viața îi pregătește o carieră strălucită interpretei. Și fratele ei, Finneas, a primit un premiu Grammy pentru „Producătorul anului”, categoria muzicii non-clasice.

Lider după numărul de nominalizări a fost interpreta Lizzo, cu 8 nominalizări și doar cu 3 câștiguri: „Cea mai bună interpretare pop”, „Cea mai bună interpretare R&B tradițional” și „Cel mai bun album urban contemporan”.

Beyonce a câștigat trofeul pentru „Cel mai bun film muzical” cu „Homecoming”, iar fosta prima doamnă SUA, Michelle Obama a luat premiul pentru „Cel mai bun album vorbit” cu „Becoming”. Revenirea legendarei Gloria Gaynor, vedeta muzicii disco premiată pentru prima dată din 1980 pentru „Cel mai bun album gospel”, a fost o adevărată surpriză, atât pentru interpretă cât și pentru public.

Seara a fost una plină de surprize, apariții sclipitoare și discursuri impunătoare despre influența puternică a muzicii. Ariana Grande, Lil Nas X, Camila Cabello și Demi Lovato au făcut un show pe cinste.

Nu doar decernarea premiilor s-a memorat, dar și discursul sufletist în cinstea regretatului baschetbalist Kobe Bryant, care a decedat în aceeași zi, într-un accident de elicopter, „Simțim cu toții aceeași durere. Astăzi, Los Angeles-ul, America și lumea întreagă au pierdut un erou și ne-am întâlnit aici, cu inimile frânte, în casa pe care Kobe Bryant a construit-o” a spus gazda evenimentului Alicia Key.