Marjorie Taylor Greene, membră a Congresului SUA și adeptă a teoriilor conspirației, a devenit ținta ironiilor după ce a confundat poliția nazistă Gestapo cu supa de legume Gazpacho. Greene a făcut gafa în cadrul unui interviu în care acuză forțele de ordine ale Congresului că lucrează pentru Partidul Democrat, mai exact pentru șefa democrată a Camerei Reprezentanților Nancy Pelosi. 

„Nu avem doar închisoarea DC, care este gulagul DC, dar acum avem și poliția gazpacho a lui Nancy Pelosy care spionează membrii Congresului, activitatea legislativului, a personalului nostru și a cetățenilor americani”, a spus ea. Cel mai probabil, Greene făcea referire la Gestapo, brutala poliție secretă oficială a Germaniei naziste. Există foarte puține legături între Gestapo și Gazpacho, o supă rece de legume originară din Spania. Greene a făcut remarca într-un interviu în care critică un incident care l-a implicat pe republicanul Troy Nehls, alt membru al Camerei Reprezentanților. Concret, Greene și-a manifestat nemulțumirea după ce Nehls a acuzat poliția Capitoliului că i-a intrat în birou și i-a fotografiat documente legislative confidențiale.

Șeful Poliției Capitoliului a negat acuzațiile lui Nehls și a explicat că un ofițer de poliție a intrat într-adevăr în birou pentru a securiza încăperea pe care o găsise părăsită și cu ușa deschisă, o procedură obișnuită pentru oamenii legii din Congres.

În orice caz, gafa lui Greene a stârnit o mulțime de ironii pe rețelele sociale. Printre cei care s-au grăbit să comenteze s-a aflat și democrata Alexandria Ocasio Cortez, care a observat că cel mai probabil, Greene „a interzis toate cărțile din casa sa”. Greene a decis și ea să își ironizeze propria gafă, anunțând pe Twitter că „cei care îi spionează pe membrii Congresului nu vor primi supă, ci vor fi aruncați în gulaș”, un joc de cuvinte între Gulag și felul de mâncare unguresc.

Nu este pentru prima dată când Greene face comparații cu perioada nazistă. În iunie, ea a fost nevoită să-și ceară scuze, după ce a comparat în mod repetat măsurile luate pentru gestionarea pandemiei cu Holocaustul.

Sursa: NBC News

Distribuie articolul: