Ieri, 17 aprilie, la Londra au avut loc funeraliile Ducelui de Edinburgh, prințul Philip – soțul Reginei Elisabeta a II-a. Amintim că acesta a murit pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. Familia regală britanică l-a petrecut pe ultimul lui drum. Fotografii de la ceremonie, vezi mai jos. 

Ceremonia de luat rămas bun s-a desfășurat în cadrul Capelei Sf. Gheorghe. Printre membrii familiei regale britanice prezenți în cadrul ceremoniei se numără Regina Elisabeta a II-a, prințul Charles și Camilla Parker Bowles, prințul William și Kate Middleton, prințul Harry (a venit în Marea Britanie fără Megan Markle, așa cum aceasta este însărcinată, iar medicii i-au recomandat să nu riște), prințul Andrew, prințul Edward și prințesa Anne cu familiile lor, prințesa Beatrice și Eugenie cu soții lor.

 

La Palat, pregătirile pentru înmormântarea ducelui de Edinburgh s-au început cu mult timp înainte. Pentru asemenea ceremonii se elaborează un scenariu prealabil care este urmat în timpul derulării acesteia. Totuși, din cauza situației de pandemie, formatul ceremoniei de funeralii pentru prințul Philip a fost schimbat. Regina Elisabeta a II-a a decis să organizeze ceremonia ținând cont și respectând astfel de restricții precum distanța socială și alte măsuri de precauție pentru a evita formarea mulțimilor mari de oameni.

Înmormântarea prințului Filip a avut loc în conformitate cu obiceiurile regale, dar nu a existat o ceremonie publică de luat adio. Aceasta era propria lui dorință. Prințul Philip a spus că ar dori ca înmormântarea lui să fie una modestă.

Sicriul prințului Philip a fost însoțit de elemente iconice pentru viața sa, reflectânt originile sale a familiei regale grecești până la titlurile britanice.

Potrivit unor surse din casa regală, ultimele zile din viața prințului Philip au avut un ritm obișnuit, acesta se simțea bine, iar în noaptea dinaintea morții sale, starea lui s-a înrăutățit brusc. Potrivit unui insider, Elisabeta a II-a ar fi interzis ca acesta să fie dus la spital. Palatul Buckingham a raportat că prințul Philip „a murit în pace”.

Sursa: Spletnik.ru