În lume există multe mai multe fructe exotice decât știm și pe lângă aspectul surprinzător pe care îl au cu siguranță și gustul lor este unul deosebit. Hai să vedem dacă cunoști aceste fructe și avantajele lor. 

Puhala

Destul de neobișnuit și de dimensiuni considerabile, acest fruct se aseamănă cu o floare și are gust dulce. El constituie o sursă de hrană, destul de importantă, pe insulele Microneziei. Localnicii folosesc frunzele acestei plante, în calitate de condiment, de regulă, la mâncărurile dulci. Uleiul și florile sunt folosite în scop medicinal.

Fructul Palmyra

Este un fruct deosebit prin faptul că acesta crește pe palmierul de palmyra, întâlnit în arealul Indiei, Malaeziei, dar și Asiei de Sud-Est. Planta este cunoscută datorită faptului că în interiorul fructului se conțin niște boabe albe, compacte, moi și cu aspect de jeleu. Ele sunt culese, atunci când fructul este încă tânăr.

Sapota neagră

Este un fruct din familia Kaki și mai este cunoscut și sub denumirea de „Kaki de ciocolată”. Aproape toți cei care au gustat acest fruct, afirmă că gustul lui seamănă cu budinca de ciocolată. Acest fruct conține de 4 ori mai multă Vitamina C, decât în portocală. Acest fruct crește în Columbia, Mexic și Guatemala.

Naranjilla

La exterior, acest fruct poate fi ușor confundat cu portocala, deși la interior seamănă cu o roșie necoaptă. Naranjilla are gust de citrice. Este destul de popular în Columbia și Ecuador. Localnicii îl mai numesc și „nectarul zeilor”.

Jambolan

Încă un fruct destul de popular în anumite zone, însă puțin cunoscut în restul lumii. În India, Jambolan-ul este folosit la prepararea produselor de cofetărie. Alții îl preferă cu sare. De asemenea, acest fruct mai este întrebuințat și în medicina tradițională.

Akebia

Un fruct cu aspect destul de atrăgător, se găsește în Japonia și Asia de est. El are miezul alb, cu o cantitate destul de mare de semințe negre. Miezul este întrebuințat în calitate de fruct, în timp ce păstaia se întrebuințează ca legumă.

 Marang

La exterior, fructul amintește de un „arici” cu scoarța ghimpoasă, iar la interior se găsesc semințe, de mărimea boabelor de strugure. Atunci când este tăiat, fructul trebuie consumat în decurs de una-două ore, deoarece ulterior el își pierde din calitățile gustative și se oxidează.

Lucuma

Acest fruct, este popular pe teritoriul statului Peru, dar și în Costa Rica. El este întrebuințat atât crud, cât și în componența dulciurilor. Praful de lucuma, deseori este folosit în calitate de îndulcitor, sau condiment special. Fructul în sine, este destul de gustos, însă unii îi consideră gustul neplăcut, deoarece are un gust remanent specific.

Sursa: calatorul.net

Distribuie articolul: