Stas Blagoslovitu este fotograful de la noi care a călătorit în peste 70 de țări și care adoră să descopere oameni și locuri noi, pe care să le imortalizeze în fotografii inedite. L-am invitat să-și amintească despre primul loc de muncă, primii bănuți câștigați și despre satisfacția muncii răsplătite în Campania #FirstJob.
Acum are 30 de ani, însă puțini știu că Stas și-a început activitatea în acest domeniu artistic la vârsta de 17 ani.  Primul său job a fost în calitate de operator tv, la un post local de televiziune. A încercat să fie puternic și să își asume responsabilitatea, ca ulterior să dea dovadă de multă maturitate și să învețe cât mai rapid tot ce trebuia să facă zilnic.
„La vârsta mea fragedă a fost foarte complicat. În fiecare zi era câte un director nou și însăși meseria era mai deosebită. Zilnic participam la mai multe evenimente de diferit gen. Asta mă captiva foarte mult. Cel mai complicat pentru mine era sa le spun tuturor că am 25 de ani și nu 17.”
Tinerel, dar foarte abil și ager, el învăța totul foarte rapid și se bucura de succes la locul de muncă. „Primul meu salariu a fost de vreo 3000 de lei, dar acest salariu îl luau și colegii mei care lucrau de ani buni. Eu eram sârguincios și flămând de muncă. Următoarea lună am luat salariu de 5000 de lei, iar peste jumătate de an, primeam deja 7000 de lei”, spune Stas cu mândrie.
Totuși, la fel ca și pentru fiecare dintre noi, experiența acumulată la primul job l-a format nu doar ca și profesionist, dar și ca om. Astfel a căpătat mai multă încredere în forțele proprii și putere. „Din această primă experiență am învățat că nu trebuie să am încredere în nimeni, doar în forțele proprii. A fost o experiență foarte bună, am avut colegi foarte buni, iar cu unii dintre ei chiar și acum comunicăm.”
Dacă ar fi să întoarcă timpul înapoi..
„Aș lăsa lucrurile așa cum au fost, pentru că au fost frumoase! Am avut ce învăța, am avut colegi diferiți… Cine a lucrat în domeniul televiziunii știe. Fiecare zi era trăită și savurată la maxim. La 8:00 dimineața eram la muncă și la 1:00 noaptea eram în pat. Am trăit cele mai frumoase momente.”
 Se simte mându de primul său job, care i-a făcut o incursiune în lumea misterioasă a artei.
„Am lucrat la această televiziune aproape 10 ani. De la un simplu cameraman, în trei luni am ajuns șef de departament”, ne-a mai spus fotograful.

Distribuie articolul: