Corpul uman gol a fascinat întotdeauna omenirea: de la pictori, la sculptori sau scriitori. Nudul încântă și nu este despre ceva pervers, ci din contra, este despre frumos și feminin. Tot ce trebuie să cunoști, e limita între: pervers, intimitate și frumusețe.


Fotografiile nud comunică cu publicul, atât prin corp, cât și prin emoție și pasiune. Aceste imagini pot trezi multă încredere femeilor și, de ce nu, respect. Arta fotografică nud, este cea mai complexă modalitate de exprimare a frumosului, a naturaleței și în general a emoțiilor.Tematica fotografiilor nud a venit nu de foarte mult timp și în creația fotografei Gabi Hadiev. Își dorea, dar totuși ceva o oprea, avea o altfel de părere, până nu a experimentat. Rezultatele ei sunt uimitoare, fotografiile transmit mesaje puternice.

Se pare că detaliile, într-adevăr contează:
Gabi Hadiev a mărturisit câte ceva despre
noua ei experiență, cu fotografiile nud:

Pentru tine ce reprezintă fotografia nud: vulgaritate sau artă?

Depinde, cum percepe omul, dar și fotograful. Cum fotografiez eu, pentru mine e artă. 

Cum te-ai decis să fotografiezi și modele nud?

De la început a fost pur un experiment. Eu am întrebat comunitatea mea, ce părere are despre fotografiile nud și toți mi-au răspuns că e o „artă”. Eu însă, percepeam altfel lucrurile, mie mi se părea prea vulgar și pervers. De aceea, aveam nevoie de un experiment. Astfel, am înțeles că, de fapt, totul depinde de cel care fotografiază, iar rezultatul, într-adevăr, poate fi unul frumos. 

 Cum ai descrie fotografiile nud?

Eu nud văd astfel: când tu ești îmbrăcată, hainele vorbesc pentru tine și îți transmit o oarecare manieră. Dar când ești dezbrăcată, ești „neajutorată”. Adică sinceră și exact acea care cu adevărat ești, fără minciuni, fără mască.

Care e secretul, ca fotografia nud, să nu fie vulgară?

Nu este vreun secret. Pentru că toți percep fotografiile diferit. În viziunea mea e tare gingaș, dar pentru cineva, poate fi vulgar. Totuși, pozițiile, cele mai simple și cele mai naturale, nu prea pot fi vulgare.


Un artist se poate exprima prin infinite modalități, iar fotografa Gabi a mai găsit o modalitate: fotografiile nud.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от @gabii.photography

Fotografia nud nu trebuie să fie sexy, ci să demonstreze arta și misterul pe care îl are. Fotografiile nud, prin sticla obiectivului, încearcă să redea feminitatea. De aceea este necesar să se facă o diferență între nudul artistic și nudul erotic: nud, care uneori generează vulgaritatea. Trebuie să recunoaștem că, corpul feminin a inspirat dintotdeauna imaginația artiștilor.

Foto: instagram/gabiiphotography

Distribuie articolul: