Fostul primar general interimar de Chișinău se implică în cazul în care o fostă directoare de grădiniță a informat Președinția despre faptul că la instituția preșcolară de la Ciocana ar fi fost adus pește cu viermi și pâine cu metal. Ruslan Codreanu afirmă că anterior femeia a fost demisă din funcție „din cauza plângerilor părinților, că tolera maltratarea copiilor și colectarea de bani”. Fostul edil a venit cu propuneri către Președinție pentru a investigarea acestui caz.

„Dacă Președinția s-a sesizat acum, vreau să profit de această platformă și să vin la ei cu câteva propuneri:

1. Să adunați iarăși comisii nu este suficient. Personal, am sesizat CNA-ul de foarte multe ori, inclusiv despre faptul că nu s-a luat nicio atitudine în raport cu scandalul alimentației din 2016.

2. Am sezisat și scris și la Guvern, există și în raportul ANSA și alte rapoarte din 2016. Problema foarte mare este că, în cadrul tuturor achizițiilor, câștigător este desemnat agentul economic care are ca ofertă prețul cel mai mic pentru produsele alimentare. Dar prețul cel mai mic NU ÎNSEAMNĂ ȘI CALITATEA CEA MAI BUNĂ.

3. O altă problemă majoră este că actualmente, DETS de sector organizează licitațiile fragmentat, dar tot ele sunt cele care monitorizează procesul de alimentație în instituțiile de învățământ. Ceea ce reprezintă o politică total greșită și manifestă conflicte de interes. Când am încercat să centralizez Direcțiile de învățământ de sector toate fracțiunile din CMC s-au opus”, a scris Codreanu pe pagina sa de Facebook.

„Și pe final, vreau să vă aduc aminte că șefa de educație de la Ciocana a fost demisă, exclusiv pentru problema achizițiilor publice în alimentația copiilor, la începutul lunii aprilie. Sunt curios, fosta directoare de la Lăstăraș la cine din funcționari se va duce în audiență și sub ce justificare?”, a adăugat Ruslan Codreanu.

Amintim că Directoarea grădiniței „Lăstăraș”, unde s-a dezvoltat o afacere de familie, deconspirată în 2018, s-a ales cu mustrare aspră atunci. Primarul interimar al capitalei (Atunci: Ruslan Codreanu) a declarat că va expedia toate demersurile necesare către Procuratura generală pentru a verifica activitatea instituției. Ulterior, în toamna anului 2018, fostul preşedinte al Asociaţiei obşteşti „Lăstăraş”, Dorian Bogașevschi, a fost reţinut de ofiţerii CNA.