Patronul şi fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, şi-a anunţat vineri intenţia de a-şi lua două luni de concediu de paternitate după naşterea primului său copil. Familia acestuia așteaptă o fetiță, iar părinții s-au pregătit deja de marele eveniment.

„Este o decizie foarte personală şi am decis să iau două luni concediu de paternitate atunci când se va naşte fiica noastră”, a scris el într-un mesaj postat pe pagina sa personală de pe reţeaua socială în numele său şi al soţiei sale, Priscilla Chan.

„Studiile arată că atunci când părinţii care lucrează îşi iau timp pentru a sta cu nou-născuţii lor, rezultatele sunt mai bune pentru copii şi familiile lor”, subliniază Mark Zuckerberg, citat de AFP.

mark zuker

Facebook permite angajaţilor săi din Statele Unite să-şi ia până la patru luni de concediu de maternitate sau paternitate plătit, pe care îl pot repartiza aşa cum doresc în primul an după naştere.

Mark Zuckerberg a anunţat la sfârşitul lunii iulie că el şi soţia sa urmează să fie părinţii unei fetiţe, dezvăluind cu această ocazie că au încercat ani de zile să aibă un copil, dar Priscilla a avut trei avorturi spontane.

Alegerea sa de a-şi lua concediu de paternitate de două luni contrastează cu cea a unui alt patron de pe Silicon Valley, Marissa Mayer, care nu şi-a încetat decât foarte puţin timp activitatea după naşterea primului ei copil în 2012, când a preluat conducerea Yahoo!, remarcă AFP.

Cu toate acestea, ea a propus ulterior să prelungească până la 16 săptămâni concediul plătit oferit angajaţilor grupului de internet după naşterea unui copil, un gest mai generos decât media din Statele Unite ale Americii.

Marissa Mayer, care este din nou însărcinată, urmând să nască gemeni în luna decembrie, a declarat că intenţionează să procedeze la fel ca în cazul primului copil, luându-şi un concediu limitat şi continuând să lucreze.

Sursa: Agerpres

Distribuie articolul: