Fondantul de ciocolată este un desert romantic, care se aseamănă cu o brioșă și la prima vedere s-ar părea că nu are cu ce să te uimească. La cât de simplu arată din exterior, la fel de uimitor este în interior. E destul să îl tai un pic și să primești o doză enormă de dragoste. V-am intrigat, nu? Atunci să mergem în bucătărie!

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 60 g de zahăr
  • 100 g de unt
  • 100 g de ciocolată
  • 80 g de zahăr
  • 2 linguri cu cacao
  • zahăr pudră și mentă pentru decor

Mod de preparare

  1. Pune într-un bol ciocolata mărunțită și untul tăiat cubulețe. Topește la baie cu aburi ciocolata și untul.
  2. Între timp sparge ouăle și mixează energic cu ajutorul unui tel câteva secunde.
  3. Așteaptă să se răcească amestecul de ciocolată și apoi adaugă ouăle în el, iarăși mixează.
  4. După care adaugă zahărul, cacao și făina, amestecă bine până se vor încorpora toate ingredientele.
  5. Încinge cuptorul la 180 de grade C.
  6. Împarte mixtura în formele de silicon (eu am obținut 8 checuri).
  7. Coace checurile 10 minute. După care scoate-le din cuptor, lasă-le să stea circa 2 minute, după care scoate un chec cu fundul în sus pe o farfurie, cerne deasupra puțin zahăr pudră, înfrumuțesează-l cu frunzulițe de mentă și taie o felie, din mijlocul lui va trebui să curgă ciocolată, însă marginile vor fi puhave și moi.

Poftă bună!