Prosopul face parte din rutina zilnică a fiecărei persoane. Totuși, trebuie să recunoaștem că acesta are atât plusuri, cât și minusuri pentru corpul nostru. Deși aceste lucruri ni se par absolut normale, ei bine, puțini știu că prosopul nu este prea indicat să fie folosit pentru față. În acest articol vom afla mai multe despre cel care mereu stă în colț într-o cameră de baie! 

Foto: libertateapentrufemei

Cu toții ne spălăm pe față și ne uscăm cu prosopul. Deși ni se par lucruri absolut normale, există câteva motive pentru care ar fi indicat să renunțăm la aceste obiceiuri, dacă ne dorim să avem o piele sănătoasă și hidratată. În primul rând haide-ți să vedem de ce nu ar trebui să ne ștergem de mai multe ori cu același prosop.

Se recomandă ca după trei utilizări să nu mai folosești același prosop, în special pentru a evita consecințele: 

Te poți confrunta cu acnee

Oricât ai fi de strictă în privința rutinii de îngrijire și folosirii produselor adecvate tenului tău există posibilitatea să te trezești din senin cu acnee pe față, iar vinovat pentru asta să fie chiar prosopul pe care-l folosești. Sebum, impurități și celule moarte, toate acestea rămân în prosop și devin un mediu excelent pentru bacterii. Ulterior, ele se înmulțesc și sunt transferate pe ten.

Îți irită pielea dacă folosești același prosop

Potrivit csid.ro, dacă folosești un prosop murdar nu numai că-ți vei sabota rutina de îngrijire pe care o ai pentru a-ți îmbunătăți aspectul pielii, ci vei face ca ea să devină mai sensibilă. Atunci când refolosești un prosop murdar, acesta este contaminat cu virusuri și fungi și pot răspândi infecțiile. Dacă acești germeni sunt prezenți pe ten, ea poate deveni roșie și iritată.

De ce să nu folosești un prosop pentru a-ți usca fața? 

Foto: eva.ro

În primul rând, prosopul îți poate „agresa” tenul, mai ales dacă îl freci pe față și nu tamponezi, cum ar fi mai indicat. Și chiar dacă pare o metodă rapidă și eficientă aceasta poate avea o mulțime de consecințe negative, sensibilitate crescută, senzație de usturime și iritații.

Conform stiridinlume.ro, uscarea feței cu prosopul va determina tenul să devină și mai uleios. Deoarece prosoapele mai dure pot îndepărta uleiurile naturale ale tenului, glandele sebacee vor lucra din greu pentru a produce și mai mult ulei, proces care, în timp, va conduce la un ten mult mai gras.

Un alt aspect deosebit de important este acneea, cu care se confruntă atât de multă lume. 

Deci, ar fi foarte bine dacă vei evita folosirea prosopului și lasă tenul să se usuce natural. Vei evita astfel apariția ridurilor, a iritațiilor și o luptă cu un ten sensibil.

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: