Olia Tira în colaborare cu regizoarea Alla Donțu prezintă premiera spectacolului muzical «Кто Я» în primul weekend din februarie. Astfel sâmbătă 01.02.2020 ora 19:00 la teatrul Ginta Latină va avea loc avanpremiera spectacolului, iar duminică 02.02.2020 spectatorii sunt așteptați la o seară LIVE plină de muzică și poezie.

Artista Olia Tira încearcă să transpună ideea că experiențele noastre sunt divine și de multe ori bizarre, și că fiecare suflet are propria agendă pentru ascensiunea să. De aici și titlul  «Кто Я»  Cine sunt?, care este o invitație deschisă la un dialog sincer cu eul din noi, muzica și poezia, fiind mantrele care au menirea  de a ne duce pe calea ascensiunii. Acțiunea ia forma unui dialog între El – omul în căutarea sensului vieții și Siri – vocea virtuală – care încearcă să caute răspunsuri la unele întrebări existențiale.

„Mi-am propus să arăt limita dintre Inteligența Umană și Inteligența Artificială prin intermediul poeziei și muzicii.  Cu toții cunoaștem că poezia și muzică reprezenta un limbaj universal, de asta am încercat să găsesc răspuns la întrebarea: ce se întâmplă dacă pierdem din capacitatea de a simți și în final, fiind înghiții de tehnologie, devenim niște hologarme?”, a declarat Alla Donțu, regizoarea  spectacolului.

Spectacolul reprezintă un act de meditație asupra rostului omului în era tehnologiilor informaționale când Inteligența Artificială reproduce Inteligența Umană din ce în ce mai exact, iar vidul existențial devine un fenomen comun răspândit tot mai mult în secolul douăzeci și unu. Aranjamentul muzical este semnat de Valentin Șchircă, acompaniamentul muzical, fiind asigurat de trupa Angry Band, iar coloana sonoră este produsă de Roman Bordei, sound designer YOUBESC CREATIVE INSTITUTE. Pictorul de lumini este Serghei Mosin, Media Show Grup.

Ținutele scenice sunt create de cunoscuții designerii vestimentari Yana Pozitivi și Evgheni Hudorojcov. La începutul spectacolului oaspeții vor fi întâmpinați de Stan Potoku cu un solo instrumental la hang. Alături de Olia Tira pe scenă vor urca coregrafii Alexandra Soșnicova și Serghei Golovnea, iar la final artiștii Cristina Scarlat, Maxim Zavidia și trupa SunStroke Project.

Biletele le puteți procura pe iTicket.md.