În cadrul emisiunii Fii turist la tine acasă, jurnalista de mediu Lucia Tăut ne-a relatat mai multe aspecte ce ține de traiectoria sa profesională, dar și faptul că este impresionată de frumusețea țării noastre.

Articolele din ziarul Natura au fost sursă de inspirație a Luciei în ceea ce privește alegerea meseriei de jurnalistă de mediu. Jurnalistul Alecu Reniță este modelul ei: un expert în materie de ecologie și salvarea multor obiective turistice din țara noastră, fapt pentru care, de fapt, noi toți ar trebui să-i fim recunoscători. În context, prin realizarea materialelor sale jurnalistice, Lucia a avut ocazia să viziteze Republica Moldova de la Nord la Sud și de la Est la Vest. Cu mâna pe inimă, a zis că a rămas impresionată de frumusețea țării noastre.

Din anul 2020 face parte din echipa NeamPornit. O vorbă spusă în glumă a transformat totul într-un proiect foarte frumos și de succes.

O chemare a sufletului

Jurnalista Lucia Tăut zice că îi place foarte mult natura și a fost o chemare a sufletului, în ceea ce privește alegerea acestei meserii. Să scrii despre mediu și ecologia Republicii Moldova este interesant. Sunt foarte multe subiecte de abordat – este părerea sa.

Schimbarea la față a Moldovei

Din punct de vedere turistic, Republica Moldova s-a schimbat foarte mult. Dacă e să comparăm cu ce a fost acum 10 ani, îmbunătățirile sunt vizibile. Grație proiectului #Neampornit, am descoperit potențialul turistic al Moldovei. Bucuria Luciei este că echipa #Neampornit e invitată în localități diferite pentru a face public un obiectiv turistic, ori un fapt. E regretabil faptul că Moldova are un potențial turistic și uman bun, iar acești oameni stau în umbră. Oamenii țării trebuie descoperiți, iar faptele lor bune – să fie făcute publice. Despre acești oameni nu se vorbește nicăieri. Nu se fac publice lucrurile lor bune pentru regiune, pentru țară.

Pentru cei care nu au văzut interviul, aveți ocazia să urmăriți acum ori salvați linkul pentru a-l vedea mai târziu!