Iulia Vrabie se descrie drept o fire romantică. Pasionată de cărți, teatru, poezie, sport și mai nou, crearea lumânărilor din ceară naturală.  „Din fericire, or din păcate, am pasiuni temporare”

Iulia a finalizat Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM. Deși, tânăra spune că o parte din ea suspină după evenimente și oameni care așteaptă să le fie descoperită povestea, fata profesează în alt domeniu.

„O parte din mine încă suspină după vox-uri în teren, intervievați de tot felul și evenimente interactive, cu specificul lor. Acum activez în Marketing, îmi place să învăț acest domeniu din „mers” și bucuria mea constă în faptul că îmi reușește să-l descopăr și să-l practic cu inima deschisă. Și-acum îmi amintesc cuvintele decanei de la Facultate: „Dacă faci jurnalism, te descurci în viață, orice domeniu ai alege”. Și avea, și are dreptate”.

Pentru o fire creativă, precum se descrie Iulia, un job care să-i aducă bani este prea puțin. De aceea tânăra a început să confecționeze lumânări din ceară parfumată.

„Îmi place să fiu ocupată, ș-apoi tot salvam pe Instagram fotografii cu lumânări stilate și-i vorbeam prietenei mele, stabilite în Italia, cât de mult îmi doresc să fac și eu astfel de lucrări.  Aveam acel gând și tot făceam research pe Amazon, Joom și căutam instrumente, ceară bună, forme din silicon, ca într-o bună zi, prietena să-mi dăruiască un întreg kit pentru începători”.

Iulia povestește că exact din clipa când a primit cadoul a început să experimenteze.

„În prima zi am folosit tot ce se putea din acea cutie, eram foarte entuziasmată! Apoi am tot făcut pentru mine lumânări, dăruiam părinților, prietenilor. Mulți prieteni au făcut comenzi și nu au acceptat nicio reducere, ba chiar au pus bacșiș deasupra, așa încât să mă susțină să continui pe această cale. Comenzi am avut și de la oameni necunoscuți, unii prieteni m-au recomandat, începutul a fost și este promițător”.

Iulia spune că procesul de fabricare este destul de ușor, a învățat de pe internet și din cărți cum să le confecționeze, dar asta nu este destul.

„Procesul de creare al lumânărilor nu este complicat, dar am înțeles că dacă nu le creezi cu grijă și răbdare, ceva nu este ok, pe undeva se rupe, în alt colțișor face bule de aer. Eu am învățat să creez lumânări de pe YouTube și asta a fost bine, dar nu a fost destul. Pe Youtube nu se explicau unele detalii care pot să ducă toată munca pe apa sâmbetei. Eu am învățat mai mult din practică și din sfaturile oamenilor mai experimentați decât mine”.

Pentru confecționarea lumânărilor, Iulia a ales ceară naturală, din soia, pentru că, „are o durată de ardere mai mare, este plăcută la atingere și are de la sine un miros plăcut. Obișnuiesc să spun că lumânările sunt precum oamenii care mă înconjoară, non-toxici”.

Lumânările din ceară pe care le confecționează tânăra au forme netradiționale, pentru că „acum este în vogă tot ce arată stilat și finuț. Lumânările cu corp de femeie și bărbat, lumânările Bubble sunt acum în trend și eu pun accent mare pe ele”.

 

Iulia spune că oamenii sunt diferiți. Unii sunt gata să cumpere lumânări pentru că acestea îi relaxează, alții nu văd rostul acestor obiecte.

„Oamenii sunt diferiți. În primul rând, nu toți preferă lumânările, pe când unii seara își pun cada, aprind o lumânare și citesc o carte sau savurează un vin sec, alții se distrează la fel de bine cu un film sau cu un joc video. Și asta este perfect normal. Totuși, lumânările au șarmul lor și da, sunt oameni care comandă și nu au răbdare mai rapid să le primească”.

 

Prețul unei lumânări parfumate din ceară variază între 120-200 de lei.

Distribuie articolul: