O fetiță de doar trei ani stabiliă cu familia sa în Italia a murit. Micuța suferea de o boală rară, iar virusul i-a provocat pneumonie și a decedat. Familia originară din Nisporeni locuiește de peste zece ani la Alberoni, în Lido de Veneția.

Laura, fiica lor, s-a născut cu probleme. De fapt, suferă de o boală rară: ganglosidioza, potrivit unor prieteni de familie. O patologie ereditară, pentru care nu există leac și care compromitea imediat mișcările micuței, care se chinuia să meargă, scrie Agora.md

În ultimele luni, însă, starea copilului părea să se înrăutățească. La mijlocul lunii decembrie situația s-a agravat. Laura este dusă de urgență la Padova. Situația este dramatică pentru că la tabloul clinic, deja complex, s-a adăugat infecția cu Covid, pe care ar fi contractat-o ​​acasă. În ciuda eforturilor personalului sanitar, fetița moare în Ajunul Crăciunului. Ion și Tatiana, părinții, și ei ar fi fost testați pozitiv.

Înmormântarea micuței încă nu a avut loc. Probabil că ar trebui să se țină pe 2 ianuarie, într-o biserică catolică de pe Lido. Unii cetățeni ai insulei, la aflarea veștii, au animat o mișcare spontană de solidaritate. O strângere de fonduri a început pentru a ajuta familia să plătească pentru înmormântare, transmite corrieredelveneto.

Sursa: Agora.md

 

 

Distribuie articolul: