24 și 25 februarie 2020 au adus, la Botoșani, un adevărat regal folcloric, organizat de frumoasele și talentatele fete din Botoșani, alături de artiști din Chișinău și Orchestra națională „Lăutarii”. „Fetele din Botoșani” au devenit deja un brand național al României, fiind în același timp apreciate și iubite și în Basarabia. Evenimentul folcloric este la a treia ediție și e susținut deja de nume mari ale folclorului de pe ambele maluri de Prut. 

Anul acesta evenimentul a fost acompaniat de Orchestra Națională de Muzică Populară „Lăutarii” și maestrul Nicolae Botgros. Artiști din toate zonele României, prieteni de scenă și de viață ai fetelor s-au adunat la Botoșani pentru a cânta împreună faimoasa piesă „Hai la Botoșani”. Iustina Irimia, Simona Mazăre și Lorena Dupu au demonstrat din nou că sunt o forță și că are cine le susține în acest demers.

Cele trei interprete i-au avut drept invitați pe nume mari de pe ambele maluri ale Prutului în concertul lor: Viorica Lupu, Raluca Radu, Paul Ananie, Vlăduța Lupău, Alexandru Brădățan, Andreea Haisan, Beatrice Băndoiu și Gabriel Dumitru. Surprizele evenimentului au fost trei mari doamne ale cântecului popular românesc: Laura Lavric, Daniela Condurache și Zinaida Bolboceanu. Publicul din Botoșani a fost foarte primitor și bucuros să revadă pe scena din oraș toți artiștii reuniți, dar cea mai mare bucurie și onoare a fost faptul că Orchestra „Lăutarii” a revenit pe scena de la Botoșani după 32 de ani.

Iustina Irimia, Simona Mazăre și Lorena Dupu au decis să-și unească eforturile în promovarea folclorului, numindu-se „Fetele din Botoșani”. Tinerele interprete sunt extrem de iubite și în Basarabia, drept dovadă, la finalul anului 2018, acestea s-au învrednicit de trofeul „Potcoava de aur”, premiu acordat de Noroc Media.

Vedeți mai jos un filmuleț care ilustrează cap-coadă tot evenimentul fetelor din Botoșani.