Pandemia de coronavirus a afectat milioane de oameni din întreaga lume. Nici vedetele nu au rămas deoparte: într-un interviu acordat revistei britanice Harper’s Bazaar, Angelina Jolie a abordat problema violenței domestice, care s-a agravat semnificativ în timpul pandemiei.

„Femeile sunt vulnerabile, deoarece societatea este inegală. Femeile și copiii suferă mult mai mult ca urmare a războaielor sau a crizelor economice. Adevărul este că viața unei femei nu este la același nivel cu viața unui bărbat. Ne va lua cel puțin încă un secol pentru a atinge egalitatea de gen”, spune actrița.

Într-un interviu, Jolie a dat sfaturi femeilor cărora le este frică să facă față violenței domestice în timpul sărbătorilor ce urmează. „Vorbește cu cineva. Încearcă să găsești aliați. Fiți pe fir în situații de urgență. Tu și un prieten sau membru al familiei puteți inventa un cuvânt-cod în cazul în care vă aflați într-o situație de urgență și nu puteți vorbi despre asta la telefon. Din păcate, nu toți prietenii și familia vă vor crede și or să vă susțină, dar străinii sau alte victime ale violenței domestice vă pot ajuta. Există, de asemenea, centre de combatere a abuzurilor și a organizațiilor religioase, care vor ajuta, de asemenea, să ofere asistență. Cel mai important, fii atent”, sfătuiește Angelina.

Actrița a vorbit și despre cum puteți ajuta o victimă a violenței domestice: „Dacă credeți că cineva pe care îl cunoașteți se confruntă cu violență domestică, încercați să fiți acolo. Indicați clar că puteți fi contacatat într-o situație dificilă. Dar mai trebuie să facem cu toții un lucru: ținem ochii deschiși la problema violenței domestice și să o luăm în serios”, a declarat actrița.

Nu este prima dată când Jolie susține drepturile femeilor și ale copiilor.

Sursă: glamour.ru