Demonstrează că pot! Trei femei cunoscute de la noi, care au reușit să obțină succesul în afaceri, povestesc live despre propria experiență în domeniu și despre cum s-au lansat în „lumea bărbaților”. Cum a început totul și care au fost cele mai dificile momente, aflăm chiar de la ele din interviul motivațional oferit pentru Dana Muntean, în cadrul MentorMe.

MentorMe Lab a adunat inițiat un interviu live cu trei moldovence curajoase, încrezute și visătoare, stabilite în țară și în afara ei. Invitatele Nata Albot – fondatoarea ONG Klumea, Elena Andronache – fondatoarea Productony, și Tamara Șchiopu – fondatoarea Etno-Gastronomica, au povestit despre propria experiență în afaceri, provocările cu care s-au confruntat de-a lungul timpului și motivație.

Întrebate de Dana Muntean ce părere au despre antreprenoriat și freelancing, invitatele au susținut idea și au încurajat femeile să-și încerce puterile în această direcție.

„Când lucrezi pentru tine – lucrezi pentru visele tale, când lucrezi pentru cineva – lucrezi pentru visele lui. Totuși trebuie să obții o bază minimă de experiență. Dacă există antreprenoriat în familie, este o platformă ideală. Implicați copii de mici în businessul de familie.” a menționat Nata Albot, fondatoarea ONG Klumea.

Stereotipurile și prejudecățile despre femeile implicate în afaceri au fost dezmințite de cele trei femei. Invitatele au mărturisit că nu au avut astfel de experiențe, în business nu contează ce sex ai, atât timp cât îndeplinești corect însărcinările.

„Nu contează absolut deloc dacă ești bărbat sau femeie în poziție de  conducător, contează doar modul de a comunica, contează disciplina, transparența în comunicarea cu angajații și formatul unei relații pe orizontală între angajator și angajați.” a menționat Tamara Șchiopu, fondatoarea Etno-Gastronomica.

„A găsi o echipă este cel mai dificil lucru. E greu să găsești oameni care au modul de gândire asemănător cu al tău, care rezonează cu valorile tale, cărora le pasă de compania ta, le pasă de creșterea ta, respectă deadline-urile și sunt implicați. Factorul uman contează foarte mult!” a spus Elena Andronache, fondatoarea Productony.

Nata Albot, Elena Andronache și Tamara Șchiopu au încurajat femeile de la noi să lucreze pentru scopurile propuse, să nu le fie frică de eșec și să-și îndeplinească visul.

Live-ul integral poate fi urmărit mai jos.

Platforma MentorMe ghidează tinerii și îi îndrumă atât pe plan social cât și pe plan profesional. Misiunea este realizată de peste 100 de mentori care sunt gata să ofere sfaturi utile și să inspire persoanele implicate deja sau care visează la o afacere de succes.

Autoare: Iana Carauș, stagiară

Sursa: Facebook / MentorMe