90 la sută dintre moldoveni beau ceai, dintre care 83% o fac zilnic zilnic. În general, femeile preferă ceaiul într-o proporție mai mare decât bărbații – 86% dintre acestea îl servesc zilnic. În schimb, bărbații sunt adepții cafelei, fiecare al doilea o consumă în fiecare zi. Nu beau ceai 9% dintre respondenți, majoritatea dintre aceștia sunt din mediul rural, au vârsta de peste 30 de ani și au venituri de până la 4000 de lei pe lună. Doi dintre acei care nu consumă ceai, nu consumă nici cafea o arată un studiu Magenta Consulting.

32% dintre respondenți au spus că nu consumă cafea și tot atâția o beau de câteva ori pe zi. Cafeaua e preferată într-o proporție mai mare de persoanele din mediul urban. Șapte dintre zece amatori de cafea au până la 50 de ani, iar 38% sunt funcționari publici, specialiști și muncitori calificați.

Cele mai multe dintre persoanele care nu beau cafea sunt din mediul rural. 60% dintre acei care nu beau cafea consumă ceai de câteva ori pe zi. Mai mult de jumătate au vârsta de 51+ ani și 55% sunt agricultori, pensionari sau persoane neangajate.

Comparativ cu Europa, nu suntem un popor iubitor de cafea – în Marea Britanie, de exemplu, tocmai 59% dintre persoane beau câteva cafele pe zi – aproape de 2 ori mai multe decât în Moldova și doar 21% nu o consumă deloc.

Nu suntem mofturoși – jumătate dintre acei care beau cafea afirmă că nu au o preferință anumită și consumă orice tip de cafea. Pe locul doi și trei în preferințe se plasează cafeaua Americano și Espresso, fiind consumate de câte 10% și, respectiv, 9% dintre respondenți.

Sursa: Agora.md

Distribuie articolul: