Unele păpuși au semne asemănătoare cu cele lăsate de cordonul ombilical și mânuțe care se strâng în pumn, apoi se desfac. Se crede că aceste păpuși le ajută pe femeile care nu pot avea copii să depășească mai ușor suferința cauzată de faptul că nu pot deveni mame. 

Păpușile hiper-realiste pot fi personalizate, după sex și tenul pielii sau culoarea ochilor. Mya Babies, păpuși confecționate manual, pot fi dotate chiar cu un sistem de urinare, ceea ce permite hrănirea lor din sticluță. Apoi, urinează ca un copil adevărat. Asemenea păpuși costă puțin peste 1000 de lire sterline, iar cele mai simple modele – 408 de lire. Asta înseamnă prețuri cuprinse între 447 euro și peste 1000 de euro. Astfel se înregistrează tendința ca adulții să cumpere păpușile proiectate inițial pentru copiii cu vârsta între zero și 3 ani. Unii părinți îi tratează ca pe proprii copii – le schimbă hainele, le piaptănă, le fac baie, le hrănesc, le pun la culcare, relatează  thesun.co.uk.

capture-20170816-081234

 „Bebelușii noștri din silicon sunt incredibil de adorabili, deoarece la atingere par copii adevărați. Sunt moi și gingași ca niște bebeluși adevărați, există o asemănare puternică grație siliconului de calitate înaltă. Lucrarea este completată de straturile de vopsea specială prin care se redau detalii ca vasele de sânge, mimică, pete roșii și altele. La atingere și părul păpușii pare păr adevărat de nou-născut. Firele sunt crescute unul câte unul”, au explicat creatorii.