În prezent, stereotipurile de gen sunt demolate. Femeia a demonstrat că poate fi lider, că poate avea o carieră de succes, că poate face munca bărbatului. Totuși unele reguli au rămas. Bărbații trebuie să-și ceară iubita în căsătorie, el trebuie să cumpere inelul. De ce nu ar face asta și femeile? Dacă ambii își doresc să se căsătorească pe viitor, de ce femeia nu ar oferi inelul? Chiar dacă sunt feministă, nu cred că e înjositor pentru o femeie să se pună în genunchi și să-i spună iubitului: Vrei să fii soțul meu? Mi se pare o dovadă de dragoste și mult curaj.

Regulile dragostei nu au stereotipuri de gen

Foto: Today

Atunci când iubim, vrem să facem fapte mărețe. Ne simțim că plutim și că viața e mai frumoasă. Nu ne e frică să spunem cuvinte de dragoste, să îi facem mici cadouri, să-l alintăm. De ce atunci ne-ar fi frică să îi cumpărăm noi, femeile, inelul? Femeile deja au curajul să inițieze o conversație, să fie cele care îl invită la o întâlnire și cele care propun sex. De ce când vine vorba de cererea în căsătorie lucrurile ar sta altfel?

Nu va trebui să aștepți

Apucă tu taurul de coarne. Fii tu cea care planifică cererea în căsătorie. Poate că nu mai vrei să aștepți și-ți dorești să fii soția lui. Atunci ce te împiedică să-i pui întrebarea? Totuși fii sigură că și el își dorește același lucru și de abia așteaptă să îi fii soție. E o regulă de bază atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Nimeni nu vrea să fie refuzat atunci când cere pe cineva în căsătorie. Așa că asigură-te că sunteți pe aceeași lungime de undă.

Veți avea o amintire frumoasă, demnă de povestit nepoților

Foto: Pinterest

Povestea voastră va fi unică. Vei povesti cu mândrie cum tu ai fost aceea care l-a cerut în căsătorie. Va fi o istorie originală și povestea voastră de dragoste va deveni una inedită. Vei deveni un exemplu pentru celelalte femei și pentru copiii pe care îi vei avea, în cazul în care ți-i dorești.

Nu îl demasculinizezi dacă îl ceri în căsătorie

Dacă îl ceri pe iubitul tău în căsătorie, nu îl faci să se simtă mai puțin bărbat. Nu cred că bărbații trebuie să facă anumite lucruri doar din simplul motiv că sunt bărbați. Haideți să nu mai gândim astfel. Bărbații, de asemenea, au nevoie de gesturi romantice. Dacă îi propui să îți devină soț, îi demonstrezi că-l iubești și că el e alesul. De asemenea, acesta va avea o soție curajoasă alături de el, care nu ține cont de stereotipurile de gen, ceea ce poate fi benefic pentru el.  Pe umerii bărbaților se pun prea multe obligații în ceea ce privește viața de familie. Astfel îi arăți că tu nu vrei ca el să fie unicul care aduce bani în casă, cel care trebuie să repare ce se strică, cel care nu are voie să plângă și să-și arate emoțiile.

În concluzie, nu ține cont de sexism și fă ceea ce îți dorești. Nimic nu ar trebui să stea în calea dragostei voastre. Surprinde-ți plăcut iubitul și cere-l în căsătorie.

Foto: The Cut

Imagine reprezentativă: BBC

Distribuie articolul: