Evenimentele dedicate sărbătorilor de iarnă vor fi desfășurate în instituțiile de învățământ din capitală doar cu participarea copiilor din clasă sau grupă și a cadrului didactic. În plus, se impune respectarea strictă a măsurilor de profilaxie în infecția COVID-19. Decizia este prevăzută în Hotărârea nr.29 din 12 decembrie a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică Chișinău, menționează AGORA.md.

Fără părinți la matineele în grădinițe, iar evenimentele în centre de excelență, colegii, școli profesionale și universități sunt interzise

Fără părinți la matinee în grădinițe, iar evenimentele dedicate sărbătorilor de iarnă sunt interzise în centre de excelență, colegii, școli profesionale și universități

Hotărârea prevede că în școlile și grădinițele din capitală evenimentele se vor organiza în sala de grupă/clasă cu respectarea distanței sociale, fiind prezenți doar profesorul sau educatorul și copiii din clase sau grădinițe.

În clasele gimnaziale și liceale, elevii vor purta obligatoriu măști. Totodată, potrivit Hotărârii CESP Chișinău, din 12 decembrie, după fiecare activitate se vor aerisi încăperile și vor fi dezinfectate suprafețele.

Mai mult de atât, desfășurarea festivităților dedicate sărbătorilor de iarnă sunt interzise în centre de excelență, colegii, școli profesionale și universități.

 

Distribuie articolul: