Unic în lume. Chinezii duc ideea de distracție la un alt nivel. Cum arată cel mai înalt leagăn din lume? Potrivit tvrmoldova.md, cel mai înalt leagăn din lume se află în orașul Chongqing, China, și este o creație la modă pentru localnici, dar și pentru turiști. E înfricoșător, dar totodată poate distractiv pentru unii oameni. 

Clar că acesta nu este pentru cei slabi de inimă, întrucât leagănul este construit pe marginea unei stânci cu o înălțime de peste 700 metri. 

Priveliștea este superbă, dar trebuie să stai la coadă: zilnic, peste 4.000 de aventuroși vor să se dea „huța”. Și nu doar atât. Leagănul trece peste stâncă, așa că poți admira Fluviul Yangtze, din „zbor”. 

Leagănul te ridică la circa 88 de metri în aer, cu o viteză de 120 km/oră, așa că îți trebuie curaj și adrenalină pentru a nu leșina de emoție… sau de frică. Și da, ajunge la 90 de grade cu solul. Totul este sigur, spun inginerii chinezi. 

Leagănul rezistă chiar și la un seism cu o magnitudine de 10 grade. 

Conform sursei, persoanele care se dau în cel mai înalt și rapid leagăn din lume trebuie să poarte costum special de protecție, omologat de UE, plus centură de siguranță. Leagănul a devenit disponibil pentru publicul larg în iulie 2020.

Sursa: tvrmoldova.md

Distribuie articolul: