Puțin timp pentru o poveste și o donație minimă, atât ne costă o lecție de optimism sau măcar o scuturătură bună, cât să ne facă să simțim altfel o febră de 37 de grade, sau o alergie de la puf de plopi, în definitiv, timpul și viața, altfel.

Este povestea unor mici învingători, copii care au trecut prin tratamente de cancer, sfidând stereotipul de „nelecuire” al acestei boli, care merg mai departe spre noi victorii, de data aceasta, victorii sportive.

12 copii din Moldova vor participa la Winners Games 2017 care se vor desfășura în perioada 2-4 iunie la Moscova. Competițiile sportive internaționale Winners Games sunt organizate anual cu scopul de reabilitare a copiilor care au făcut tratament de cancer. În acest an echipa din Moldova va participa pentru a patra oară. Copiii sunt pregătiți să participe la probele de tenis, șah, înot, fugă, tragere la țintă și fotbal, alături de alți 500 de copii din 16 țări ale lumii.

Donațiile sunt necesare pentru a colecta suma de 1 800 de euro pentru a procura 12 bilete tur-retur Chișinău-Moscova. Asta, deoarece organizatorii evenimentului asigură toate costurile de cazare și alimentare în afară de drum. Nu este o sumă mare, dar nici una mică care să fie în puterile părinților să o acopere, mai ales că bugetul familiei se duce aproape tot pe medicamente.

Pentru a dona, expediați un SMS cu textul 776 la numărul scurt 1555 sau online, pe platforma Guvern24.

Facem puțină galerie micilor competitori, cine sunt ei?

Doina are 13 ani, visează să devină arhitect, să construiască case frumoase în care toată lumea să fie fericită.

Artiom participă a doua oară la Winners Games. Este nerăbdător să-și revadă prietenii pe care și i-a făcut anul trecut, să se împrietenească cu alți copii și, desigur să aducă acasă medalia de aur la șah.

Și Pavel este la a doua sa participare la Winners Game . După prima dată a rămas cu multe impresii și amintiri frumoase. Datorită jocurilor învingătorilor, Pavel a început să practice tenisul de masă.

Bogdan are 12 ani, iubește sporturile de mișcare, în care poate să alerge, să sară și să nu stea locului. Până la tratament era primul în toate competițiile și acum se va strădui să nu fie mai prejos.

Bianca-Maria are 9 ani. Cântă la pian și învață limba engleză. În timpul liber îi place să citească mult și să deseneze. Va merge pentru a doua oară la Winners Games, iar de această dată s-a antrenat pentru competiția de înot. Participarea la jocuri este o pentru ea o mare bucurie.

De-a lungul anilor, aceste competiții sportive au demonstrat că sportul poate readuce plinătatea vieții – copiii obținând mult curaj, îndrăzneală și putere de viață. Rapoartele medicale ale copiilor care au participat în anii precedenți se îmbunătățesc considerabil, copiii se schimbă radical și își fac cu îndrăzneală planuri de viitor, boala și terapiile rămânând ca o amintire doar pe hârtie. Medicii oncologi se bucură și ei înșiși de rezultatele pozitive ale analizelor.

Împreună putem să le oferim acestor copii posibilitatea de a participa, de a învinge și de a se bucura de viață, și, atunci, bucuria lor va fi și a noastră, victoriile lor vor fi și ale noastre.

Distribuie articolul: