Extensiile de gene reprezintă o procedură la care apelează tot mai multe femei. Deși pare o metodă care este în contradicție cu frumusețea naturală, dacă alegem efectul și specialistul potrivit, ne vom bucura de o privire seducătoare și vom renunța la rimel. Lash artista Irina Sofroni cu o experiență de peste 10 ani în acest domeniu povestește că tehnicile de lucru și trendurile s-au schimbat considerabil în acest timp.

„Extensiile de gene deja au devenit un must have pentru femeile de la noi, pentru ca s-au obișnuit să aibă un look fresh pe toată perioada zilei. Dacă câțiva ani în urmă se foloseau pentru extensii fire groase, în prezent se lucrează cu fire foarte subțiri și moi, ceea ce este foarte comod în purtare și ce oferă un aspect natural purtătoarelor de extensii. Acum 5-6 ani în urmă, era în vogă efectul Hollywood și Mega Volume, desigur toate fetele doreau să încerce, inclusiv și eu pentru că iubim tot ce este nou. Până în prezent se optează pentru un aspect mai natural, iar de la volumele cele mari, au trecut la genuțe mai rare și mai scurte”, a spus Irina Sofroni.

Curburile L și M, solicitate mai mult

„Efectul wet, adică efectul ud este îndrăgit de iubitoarele de modelul clasic fir cu fir, doar că este mai accentuat. Genele colorate nu mai sunt cerute de cliente, doar culoarea maro închis a rămas la ordinea zilei pentru șatene, roșcate și blonde. Tehnicile de aplicare se modernizează mereu, cel puțin 2 ori pe an fac perfecționări și eu în acest domeniu pentru a afla tot ce apare nou, încerc absolut tot ce văd pe la cursuri pentru a găsi o metodă de aplicare mai rapidă. Spre exemplu la un ochi avem în mediu 180- 200 gene și pentru aplicarea evantaiului pe fiecare genuță necesită timp”, adaugă lash artista.

Comoditatea este unul dintre cele mai importante motive pentru care femeile aleg să își aplice extensiile de gene. Totuși, uneori această procedură poate avea și efecte adverse dacă nu alegem tehnicianul potrivit sau nu respectăm recomandările acestuia.

„Cele mai frecvente greșeli comise de lashmakeri este utilizarea adezivului în cantitate prea mare, iar consecințele pot fi grave deoarece duce la formarea lipiturilor între gene ceea ce provoacă incomoditate, durere clientei și totodată, geana care trebuie să se regenereze, să cadă și să iasă alta noua, nu poate pentru că sta lipită. O altă greșeală este aplicarea prea aproape de pleoapă. Trebuie să respectăm o distanță de la pleoapă de 0.2-0.5mm, în cazul persoanelor alergice chiar și 1 mm. Există și cazuri când în timpul procedurii ochii clientei se deschid și pătrund aburi de adeziv, mucoasa ochiului se usucă și poate provoca arsură”, adaugă lash artista.

Există mai multe tipuri de extensii de gene și tehnici de aplicare, care ajută la corectarea sau echilibrarea trăsăturilor, în funcție de fizionomie și preferințele femeilor.

„Dacă avem ochii mici și înfundați, scopul nostru este să îi scoatem în evidență folosind gene nu foarte curbate dar cu o lungime accentuată. Pentru ochi înguști optăm pentru efectul care mărește vizual ochiul, efectul de păpușă. Dacă avem ochii cu pleoapa căzută, trebuie să ascundem cu un efect de open eye. Mai avem și ochi pe care noi îi numim “triști”, cu colțul extern lăsat, iar în acest caz putem corecta acest lucru cu ajutorul extensiilor aplicând efectul de veveriță.

Genele noastre naturale pot fi afectate de extensiile dacă sunt aplicate incorect, cu mult adeziv sau dacă este ales incorect volumul și lungimea. Fetele cu genele foarte subțiri și scurte care își aplică un mega volum cu lungimi mari, vor avea de suferit. Aceste gene își vor schimba direcția de creștere și vor cădea înainte de timp”, a spus lash artista.

„Există o categorie de cliente care inconștient își smulg genele fie că nu sunt obișnuite, fie din reflex și atunci acestea nu cresc deodată, perioada de regenerare a unei gene poate dura și o lună-atunci apare riscuri să fie locuri fără gene. Rimelul este cu mult mai dăunător decât extensiile de gene. Cu toții cunoaștem că firele noastre de gene respiră prin vârf, extensiile nu sunt aplicate pe vârfurile genei, în schimb rimelul, care uneori este aplicat de 2 ori mai mult, ca să fie efectul vizibil, pur și simplu înăbușă geana toata ziua și acea geană va avea o durată de trai mai mică”, a spus Irina Sofroni.

Distribuie articolul: