Pe 15 septembrie, toată lumea bună se invită la „dizABILITY Social Economic FEST”. Scopul evenimentului este de a promova abilitățile și talentele persoanelor cu dizabilități, precum și valorificarea potențialul economic, social și politic a acestor oameni pentru bunăstarea țării.

Evenimentul va fi organizat de Asociația Antreprenorilor cu Dizabilități din Republica Moldova – „Abilități Europene fără limite” în parteneriat cu Rețeaua Națională a Femeilor cu Dizabilități din Moldova, cu suportul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova și European Fund for Southeast Europe în Republica Moldova.

Prin acesta, organizatorii își propun să spargă stereotipurile și să elimine barierele: sociale, economice și politice legate de persoanele cu dizabilități din Republica Moldova. Doresc să demonstreze că persoanele cu dizabilități sunt membre cu drepturi depline ai societății, care pot și vor să-și aducă o contribuție valoroasă la dezvoltarea țării.

Accesul la eveniment este liber, de Ziua Internațională a Democrației, pe 15 septembrie, între orele 10:00 – 14:00, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”, str. Pușkin 21, or. Chișinău sunt invitați toți doritorii. Reprezentanți ai Ministerelor, Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova vor fi alături în această zi importantă. De asemenea vor evolua artiști din diverse ramuri ale artei, alături de talentele din rândul persoanelor cu dizabilități.

Evenimentul va conține 6 departamente separate unite sub genericul: Descoperă abilitățile persoanelor cu dizabilități!

1. Iarmarocul Organizațiilor din domeniul promovării abilitaților persoanelor cu dizabilități

2. Târgul ideilor de afacereși al companiilor social orientate

3. Tărgul “HandMade Ability”

4. Expoziția Fotografiilor “Femeile cu dizabilități – de la dizabilitate la abilitate!”

5. Incluziunea prin Artă – Talentul șterge barierele!

6. Dialog deschis cu mass-media.