Sfârșitul secolului al XVIII-lea începutul secolului al XIX-lea este caracterizat printr-o tendință deosebită pentru literatura de memorii. În această perioadă, au fost editate un număr mare de memorii, jurnale etc., prin intermediul cărora sunt puse în evidență toate evenimentele semnificative din viața socială și politică la acel moment.

Biblioteca Națională a Republicii Moldova vă invită la expoziția cu genericul „MEMORIILE ÎN TRADIȚIA SCRISĂ A SEC. XVII-XIX” organizată de secția Carte Veche si Rara.

Expoziția aduce în atenția publicului mărturiile timpului înserate de diverși autori, care din motive politice, diplomatice sau pur și simplu mânați de curiozitate, au călătorit prin țările europene și române în secolul al XVIII-lea, notându-și impresiile cu privire la oamenii, obiceiurile și tradițiile de pe meleagurile respective. Imaginile pe care le identificăm în mărturiile călătoriilor străini scot în evidență un șir de aspecte ce țin de felul cum era locul și locuitorii de altă dată.

Expoziția cuprinde două compartimente: Călători români în lume și Călători și călătorii, în cadrul cărora sunt expuse exemplare de cărți vechi și rare în limba română și limba străină.

Durata expoziției: 31 octombrie – 30 decembrie 2022.

Expoziția este amplasată în blocul 2 (str. 31 August 1989, nr.78 ), spațiul expozițional Carte veche și rară, etajul 1.

Distribuie articolul: