Fosta antrenoare personală a vedetei dezvăluie cum se antrenează J.Lo ca să se mențină într-o formă de invidiat la 52 de ani. Secretul pentru un abdomen plat, cu mușchi bine definiți, este concentrarea pe calitate, nu pe cantitatea exercițiilor, dezvăluie Johanna Sapakie, antrenoarea cu care a lucrat Jennifer Lopez, scrie andreearaicu.ro.

Dansatoare experimentată și antrenoare la FlexItPro, Sapakie, care a colaborat și cu Miley Cyrus și Madonna, a pregătit-o pe J.Lo pentru filmul „Hustlers” și a realizat coregrafia acestei producții, scrie People.

De ce ai nevoie de un antrenor

Ea a dezvăluit pentru Insider că pentru consolidarea segmentului de mijloc al corpului nu este neapărat nevoie de nenumărate exerciții, ci e mai important să te concentrezi pe ceea ce faci. „Cel mai bun sfat este să faci exerciții concentrate pe mijlocul abdomenului (…). Să faci o grămadă de abdomene sau repetări ale unui exercițiu fără nicio noimă este o pierdere de timp”, a explicat antrenoarea.

Sapakie a spus că este important să lucrezi cu un antrenor calificat pentru a învață pe ce anume trebuie să te concentrezi și cum ar trebui să te simți când faci mișcare. „De asemenea, schimbarea exercițiilor te ajută să-ți întărești mușchii abdominali mai repede și să-ti lucrezi întreagă zona mediană, nu doar mușchii superiori ai abdomenului”, a spus specialistă.

Chiar dacă ai mușchi puternici în mijlocul abdomenului, aceștia nu vor fi vizibili dacă grăsimea de pe stomac nu este suficient de redusă, iar în multe cazuri această se depune din cauze genetice sau că urmare a nutriției.

Sapakie a mai spus că Lopez este dedicată fitnessului. Antrenoarea a pregătit-o nu doar pentru rolul din „Hustlers”, ci și înaintea recitalului memorabil de la finală Super Bowl din 2020 și spune că a lucrat de fiecare dată cu plăcere cu ea: „Să lucrezi cu Jennifer Lopez este un scenariu de vis. Este foarte concentrată și dedicată fitnessului. Este dornică 100% să tragă cât e nevoie că să-și atingă obiectivele.”

Recunoscută pentru formă ei fizică, cântăreața este dispusă să încerce noi moduri de a se antrena. „Îi place mult să încerce noi stiluri de mișcare”, a spus Sapakie.

 

View this post on Instagram

 

O postare distribuită de Jennifer Lopez (@jlo)

Un mic truc

Dacă vrei să slăbești și să-și întărești mușchii în același timp (strategie denumită recompunerea corpului), Sapakie spune că trebuie să analizezi toate aspectele sănătății tale. „Nu face doar un lucru. Îți trebuie o combinație sănătoasă între mai multe elemente care includ antrenamente cu ridicarea greutăților, antrenamente cardio, nutriție, odihnă, reducerea stresului și sănătate mintală”, a explicat expertă.

Începe cu pași mici și analizează modurile în care poți include mișcarea în viață ta făcând lucrurile care îți plac. „Pe lângă sesiunile de antrenament, încearcă să găsești ceva ce îți place să faci care să includă o formă de mișcare”, recomandă Sapakie, sugerând plimbările, bowlingul sau joacă cu copiii.

„Să faci ceva distractiv va adaugă mai multă mișcare în viață ta fără să o simți că pe o povara. Înainte să-ți dai seama, vei ajunge să faci mai multă mișcare, să te simți mai bine și să ai un stil de viață mai sănătos cu ajutorul unei rutine zilnice”, a mai spus Johanna Sapakie.

Sursa: andreearaicu.ro

Distribuie articolul: