Jurnalista Mariana Galben a povestit pentru campania #COOLtivămSănătatea ce a determinat-o să-și schimbe radical stilul de viață. Despre cum a ajuns de la 105 kg, la puțin peste 70 și a început să practice sportul cu regularitate, iar rezultatele ei sunt de-a dreptul fenomenale. 

Tot mai multe persoane se confruntă cu diverse probleme de sănătate și mintale din cauza excesului de kilograme și, deși, sunt conștienți de acest lucru, întâmpină greutăți în a începe o schimbare.

Cum să găsești destulă motivație și putere de a face schimbări în regimul alimentar și cum să începi să practici cu regularitate sportul?

Jurnalista Mariana Galben a descoperit o formulă care funcționează pentru ea. Iată cum a decis că sănătatea ei este mult prea importantă pentru a nu întreprinde ceva: „Eu sunt grasă de când mă țin minte. Am fost și mai grasă, am fost un pic mai slabă, dar la un moment dat, m-am trezit foarte bolnavă. Aveam 27-28 de ani și eu eram mai bolnavă decât unii la 50-60 și asta din cauza grăsimii. (…) Foarte des îmi spuneam „eu mă simt bine în pielea mea”, „așa sunt eu” și când m-am trezit pe cântar cu 105 kg și vedeam că am probleme de genunchi, probleme cu digestia, tot felul de probleme erau, am zis că „nu”, ceva trebuie de schimbat”, povestește tânăra.

Stabilește prioritățile și nu uita de autodisciplină

A slăbi, termenul ăsta îi sperie pe cei care au probleme cu greutatea, așa că mai bine să folosim „Hai să mă schimb”, „Hai să mă transform”. Inițial am scos câte ceva din alimentație și treptat am început să fac sport. Deși mie nu-mi place cuvântul fanatic, acum sunt un fel de fanatic al sportului, fac de șase ori pe săptămână”, a dezvăluit jurnalista.

Aflați din video mai multe detalii despre cum a reușit Mariana Galben, să adopte un mod de viață sănătos, cu multă mișcare și fără excese alimentare.

Iar dacă te confrunți cu diferite riscuri și tulburări nutriționale, vino la cel mai apropiat Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor din rețeaua Youth Klinic Moldova.

 Sursa: Youtube.com

Vezi și: Emilian Crețu: „Violența în familia mea a fost la ordinea zilei”