Când procurați îmbrăcăminte școlară pentru un copil, este important să rețineți că în aceasta copilul va petrece 5-6 sau chiar mai multe ore. Prin urmare, în primul rând, hainele destinate portului școlar trebuie să asigure menținerea sănătății copilului.

În acest context, specialiștii Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței atenționează:

  1.  Studiați cu atenție etichetarea îmbrăcămintei – eticheta cu datele producătorului și compoziția țesăturii.

  1.  Acordați atenție simbolurilor de pe etichetă referitor la procedeele de curățare a hainei. De exemplu, dacă eticheta indică o curățare chimică, este mai bine să refuzați astfel de haine pentru copil, deoarece substanțele chimice utilizate pentru curățarea produsului pot fi dăunătoare pentru sănătatea elevului.
  2.  Bumbacul și inul sunt cele mai bune pentru uniformele școlare pentru toamnă și primăvară, lână și cașmir pentru iarnă. Forma cu conținutul de fibre sintetice poate fi mai ieftină – este  unicul avantaj pe care îl prezintă. Fibrele sintetice nu permit pielea să respire, ca urmare se încalcă schimbul termic și copilul începe să transpire, ceea ce poate duce la hipotermie și apariția răcelii.

  1. Îmbrăcăminte școlară nu trebuie să emită un miros înțepător. Prezența unui miros neplacut poate indica conținutul de substanțe chimice dăunătoare sau chiar periculoase folosite la vopsirea țesăturilor.
  2. Alegeți mărimea potrivită pentru îmbrăcămintea școlară, asigurați-vă că copilului dvs. îi este confortabil în ea, atât în ​​poziție șezând, cât și în timpul mersului. Hainele nu trebuie să restricționeze mișcările copilului.

  1. La alegerea gamei de culori, concentrați-vă asupra regulilor generale ale școlii, unde copilul va învăța. În orice caz, hainele școlare ar trebui să fie de preferință în tonuri de pastel, gri, bej, maro, albastru închis.

  1. Garanția securității îmbrăcămintei școlare pentru sănătatea copilului este existența unui certificat de conformitate. Vânzătorul trebuie să prezinte acest document cumpărătorului la prima cerere.

În mod ideal, hainele ar trebui să formeze un microclimat confortabil corpului copilului, așa-numitul spațiu de desuptul hainei – temperatura corpului, umiditatea, permeabilitatea la vapori și aer.

Hainele școlare alese incorect sau de o calitate proastă pot cauza diferite boli, inclusiv boli de piele, boli respiratorii. Prin urmare, îmbrăcămintea în care copilul se află în instituția de învățământ mult timp, trebuie să fie cusută din țesături naturale ce corespund cerințelor de securitate biologică și chimică pentru îmbrăcăminte, textile.

SURSA 

Distribuie articolul: