În timpul tratamentului împotriva cancerului este important să mănânci sănătos și corect. Acordă preferință alimentelor bogate în proteine, mănâncă mai des alimente bogate în calorii, astfel, se va menține greutatea și, cel mai important, masa musculară. Mai jos vei găsi câteva rețete recomandate pacienților cu cancer. Dacă ai o astfel de persoană lângă tine, descoperă câteva rețete bogate în nutrienții necesari.

Pâine prăjită cu unt de arahide, banane și iaurt



Ingrediente:

1. Pâine;
2. Brânză;
3. Unt de arahide;
4. Banană;
5. Iaurt.

Încălzește feliile de pâine într-un prăjitor de pâine sau cuptor. Periază fiecare felie cu unt de arahide, adăugă brânză și felii de banane. Amestecă apoi cu iaurt. Dacă nu-ți place untul de arahide, îl poți înlocui cu piure de avocado.

Frittata de cartofi

Ingrediente:

1. Ulei vegetal;
2. Un cartof mediu feliat subțire;
3. Un ou întreg și trei albușuri;
4. Jumătate de pahar de lapte;
5. 1/4 cană de brânză rasă;
6. Usturoi uscat și oregano, piper și sare (opțional)

Încălzește tigaia la foc mediu. Pune apoi puțin ulei. Adaugă cartofii, acoperă și lasă aproximativ 10 minute până se înmoaie, însă amestecă ocazional. Între timp, bate oul și albușurile cu lapte și condimentează. Apoi, amestecul pregătit se toarnă peste cartofi și se presară cu brânză. Redu căldura la minim, acoperă timp de 5-8 minute, până când ouăle sunt preparate.

Somon cu iaurt și sos de avocado

Ingrediente:

1. Avocado;
2. O jumătate de cană de iaurt;
3. 100 g somon;
4. Un cățel de usturoi;
5. Trei linguri de frunze de coriandru;
6. Două linguri de suc de lămâie;
7. O lingură de apă (este posibil să aveți nevoie și de mai multă);
8. O lingură de ulei de măsline;
9. Sare, piper după gust;

Încălzește cuptorul la 200 de grade. Pregătește o foaie de copt cu folie de aluminiu. Combină avocado, iaurt, coriandru, usturoi, suc de lămâie, o lingură de apă, sare și piper într-un blender până se omogenizează. Așază peștele, cu pielea în jos, pe o foaie de copt. Se condimentează cu sare și piper și se unge cu ulei de măsline. Coace peștele timp de 8-10 minute până se înmoaie. Se servește cu sosul.

Supă de legume copioasă




Ingrediente:

1. O jumătate de lingură de ulei vegetal;
2. Ceapă medie;
3. Doi morcovi mici;
4. Țelină;
5. Praz;
6. Două pahare de roșii tocate;
7. Un litru bulion de legume;
8. O lingură și jumătate de piure de roșii;
9. 1/3 cană de fasole verde;
10. 1/3 cană de mazăre congelată;
11. 1/3 cană de paste uscate;
12. Ierburi uscate, piper negru.

Taie legumele în cubulețe mici. Încălzește uleiul într-o cratiță mare. Se adaugă ceapa, morcovii, prazul si țelina, apoi acestea se sotează puțin. Reduce focul, acoperă pentru a se găti timp de 5 minute, amestecă ocazional. Apoi, în aceeași cratiță, adaugă roșiile tocate, bulion, fasole și mazărea congelată. Crește căldura la maximum, iar când fierbe, tot acolo, adăugă pastele, ierburile și piperul. Reduce căldura și lasă să fiarbă timp de aproximativ 15 minute, sau până când pastele sunt preparate, amestecă ocazional. Se servește cald.

Supă de piure din cartofi și praz

Ingrediente:

1. 1/2 lingurițe ulei de măsline sau ulei vegetal;
2. praz;
3. O linguriță de semințe de chimen;
4. Un kg cartofi tocați;
5. 5 căni de bulion, de legume sau de pui;
6. Jumătate de pahar de smântână;

Într-o cratiță mare, gătește prazul în unt până se înmoaie. Adăugă semințele de chimen și lasă încă pentru două minute. Pune cartofii în cratiță și toarnă bulionul. Se fierbe la foc mic timp de 25-30 de minute, până când cartofii se înmoaie. Se toarnă supa într-un blender până la consistența de piure. Se adaugă smântâna și se servește.

 

Distribuie articolul: