Când vine vorba despre contracepţie, ai la dispoziţie numeroase mituri, cum ar fi cel care sugerează că dacă faci sex înainte de menstruaţie, nu eşti expusă riscului de a rămâne însărcinată. Acelaşi lucru este asociat şi cu activitatea sexuală imediat după menstruaţie sau chiar în ultima zi de ciclu menstrual. Speculaţii sau ipoteze bazate pe studii, descoperă în rândurile ce urmează!

Infomează-te şi fereşte-te de miturile false despre metodele de contracepţie, mai ales dacă vrei să amâni momentul conceperii unui copil. Cele mai multe mituri sunt bazate pe informaţii eronate, altele, cum este cel cu sexul înainte de menstruaţie, sunt transmise din generaţie în generaţie. Cel mai probabil, unele se bazează pe anumite coincidenţe, care fac ca miturile să reziste ţin timp. Mai bine documentează-te, întreabă medicul şi ia decizii corecte privind contracepţia, ca să nu te ia pe nepregătite o posibilă sarcină.

Sexul înainte de menstruaţie şi imediat după ciclu

Trebuie să ştii de la început că nu doar la ovulaţie eşti fertilă, iar în celelalte zile din lună şansele de a concepe un copil încep să scadă considerabil. Acest mit aduce în lumină erori de înţelegere şi de informare despre ciclul menstrual. În procesul ciclului menstrual sunt implicaţi 4 hormoni principali – substanţe chimice care stimulează sau reglează activitatea celulară a organelor.

Aceştia contribuie la eliberarea ovulului (ovulaţia), iar în cazul ţin care ovulul nu este fertilizat apare menstruaţia. Stabilirea zilei de ovulaţie este greu de precizat, pentru ca perioada ciclului menstrual nu este regulată, de ea depinzând factori, precum stres, tratamente cu medicamente, vârsta. Prin urmare, nu te poţi baza pe ziua exactă a ovulaţiei.

Alte metode de contracepţie considerate sigure

Duşul de după sex înlătură posibilitatea de a rămâne însărcinată. Dacă după actul sexual complet faci duş cu gând că astfel îndepărtezi orice risc de a rămâne însărcinată, să ştii că avem veşti proaste pentru tine. Studiile ţin domeniu nu au găsit o justificare viabilă pentru acest gest.

Duşul de după sex nu este o metodă eficientă contraceptivă, că să nu spunem că nu ajută absolut deloc. După ce bărbatul ejaculează, lichidul spermatic pătrunde ţin cervix, iar apa cu gel de duş nu mai pot curăţa mare lucru. Faptul e consumat.

Sexul pentru prima dată nu se pune

Posibil să fie cel mai controversat mit dintre toate, mai ales când vine vorba despre femeile neexperimentate. O femeie poate rămâne gravidă oricând atunci când ovulul este fecundat, chiar şi prima dată când face sex.

Act sexual, în poziţie „în picioare“

Sexul stând în picioare te fereşte de sarcină? Există şi un astfel de mit, iar multe persoane ajung să creadă că poziţia „în picioare“ poate să le scutească de o sarcină, bazându-se pe faptul că spermatozoizii nu ajung la ovule din considerente gravitaţionale. Atât de greşit! Spermatozoizii migrează imediat prin canalul cervical după ejaculare, indiferent de poziţia sexuală.

Distribuie articolul: