Mi-am făcut epilare cu laser, dar nu încurcați cu IPL. Vă voi povesti, din proprie experiență, tot ce am aflat despre epilarea definitivă cu laser după ce am testat-o. Este o procedură care ne scapă de, probabil, una dintre cele mai mari probleme cosmetice – părul nedorit de pe corp și pilozitatea excesivă. Puțini însă sunt cei care știu că acest tratament te scapă și de problemele rădăcinii firului de păr, cum ar fi foliculita sau coșurile. Nu este păr – nu sunt probleme.

Când am auzit pentru prima oară de epilare cu laser mi-am imaginat ceva ce ține de domeniul fantasticului. Mi-am amintit de sabia spațială din „Războiul Stelelor”. Deși eram curioasă, la acel moment nu am găsit multe informații despre acest tratament, știam doar că era costisitor. Așa că am rămas la epilarea „tradițională” cu lama de ras, mai ales că este o metodă accesibilă ca preț și mereu la îndemână, dar din păcate cu efect de scurtă durată și uneori cu urmări neplăcute. Cu timpul am încercat și epilarea cu ceară, apoi cu pastă de zahăr, dar fiecare procedură se lăsa cu lacrimi, off-uri, țipete de durere (când era vorba de zona inghinală),  multă transpirație și gânduri de genul: „Oare voi scăpa vreodată de asta?!”. Știți și voi cum e. Ca să nu mai dezvoltăm subiectul și să vorbim despre iritații sau fire de păr crescute sub piele, revenim la subiectul nostru.

Recent, am avut ocazia să dau peste un material, în care o cosmetologă faimoasă din Rusia a făcut un top al celor mai puțin eficiente proceduri cosmetologice, pe care le-a aplicat și ea, și care, după părerea ei, sunt de domeniul trecutului. Aceasta a menționat că cea mai sigură, inofensivă și permanentă procedură de a scăpa de firele de păr, rămâne epilarea cu laser. Și nu cu orice aparat de laser, ci unul care să fie original, inofensiv și axat anume pe această procedură.

Am zis că acu e acu. Am căutat un salon cu recenzii bune și mi-am făcut programare.

Am ales salonul „DermaLife” care se poziționează drept unul care oferă un spectru larg de servicii din domeniul beauty, însă se axează anume pe epilarea cu laser, iată de ce aparatul pe care îl utilizează este unul performant, brand SUA (unul dintre cei mai de încredere producători de aparate destinate industriei beauty). Aici specialiștii își îmbogățesc cunoștințele în domeniu, participând frecvent la diverse cursuri și seminare – dovadă sunt multitudinea de certificate și diplome care se „înghesuie” pe peretele de onoare.

Imediat ce am intrat în salon, am fost salutată de proprietara acestuia, Cristina, care mi-a zâmbit sincer, mi-a testat febra și s-a adeverit a fi o femeie plăcută, bine informată și fără fițe (acest lucru ține de confortul meu așa că contează foarte mult). Odată ce am trecut testul, am primit un formular cu informații ce țin de contraindicații și recomandări înainte și după procedura de epilare, pe care am fost invitată să-l analizez și semnez în cazul în care sunt de acord cu acestea.

Am fost condusă în cabinetul cosmetologic, unde deja mă aștepta o atmosferă plăcută, o melodie relaxantă și specialista. Tina, o fire calmă și cum s-a adeverit mai târziu, foarte atentă în acțiunile sale, a fost totodată, deschisă să-mi răspundă la întrebări.

Pentru prima procedură de epilare definitivă cu laser am ales zona axilelor

Cu o zi înainte de procedură mi s-a recomandat să folosesc aparatul de ras pe zona care urmează a fi prelucrată. Așa că, pentru orice eventualitate, specialista a utilizat o lamă, acolo unde mi-a scăpat mie ceva, și a dezinfectat zona. După care a aplicat un gel, este acel gel care se utilizează în investigațiile USG, așa că este inofensiv și fără vreun miros.

Procedura propriu-zisă a durat circa 5 minute pentru fiecare axilă (am cronometrat). Aplicarea luminii a fost făcută în formă de plasă – pentru a acoperi cât mai bine zona de piele prelucrată.

Despre durere – disconfortul este minim, tolerabil și temporar (doar în momentul aplicării luminii). Aș zice eu că seamănă cu mici pișcături sau cu o epilare cu zahăr sau ceară, doar că „durerea” este de cel puțin trei ori mai mică. Totuși nu putem să nu ținem cont de faptul că fiecare suportă individual senzația de durere. Aparatul are înglobat la capăt un dispozitiv de răcire care nu permite supraîncălzirea acestuia, astfel protejează de arsuri și durere.

Senzațiile de după – nimic. Niciun disconfort, durere, usturime (ca cazul altor tipuri de epilare). Mai târziu am observat că aveam o senzație de parcă am făcut baie de soare, dar nimic deranjant.

După procedură mi s-a aplicat pantenol, pentru a calma pielea și mi s-a recomandat să-l mai utilizez în următoarele 5 zile, de 2-3 ori pe zi.

Cine poate apela la epilarea definitivă cu laserul

Laserul acționează pe firul închis la culoare, adică pe pigment. Respectiv, părul nu trebuie să fie blond, roșcat sau cărunt. Despre ten și culoarea părului: cu cât contrastul este mai mare, dintre nuanța tenului și culoarea firului de păr, cu atât este mai bine. Dar și atunci când ai tenul măsliniu, procedura este eficientă.

Alunițele și tatuajele

Alunițele din zona prelucrată sunt acoperite cu un marker special. Ce ține de tatuaj, cel mai bine ar fi să vă consultați cu specialistul, deoarece desenul poate fi afectat în timpul procedurii.

Contraindicații:

  • sarcină
  • afecțiuni cronice sau acute ale pielii
  • boli oncologice,
  • herpes în faza activă
  • diabet zaharat, în stadiul de decompensare
  • implanturi metalice în zona afectată
  • prezența unui stimulator cardiac sau a unui aparat auditiv
  • utilizarea antibioticelor sau a medicamentelor fotosensibilizante

Riscuri și efecte secundare:

  • Nerespectarea instrucțiunilor legate de expunerea la soare poate duce la hipo/hiperpigmentare temporară, care poate persista timp de 3 luni.
  • În zonele sensibile se poate dezvolta un ușor edem sau o crustă perifoliculară, care se va menține timp de 2-3 zile.
  • Orice reacție post tratament trebuie raportată specialistului, care vă va oferi un plan de acțiuni necesare.

Înainte de tratament:

  • Cu cel puțin 4 săptămâni înainte de procedură nu se va aplica epilarea ce ține de smulgerea părului, așa cum este ceara, zahărul, penseta.
  • Cu cel puțin 3 săptămâni înainte de tratament, nu se vor face băi de soare și nu se va utiliza un autobronzant.
  • Cu o zi înainte de ședință se va îndepărta părul cu lama de ras sau o cremă depilatoare.

După sesiunea de epilare cu laser:

  • Se va aplica pantenol în zona prelucrată timp de cel puțin 4 zile, de 2-3 ori zilnic.
  • Nu se va face plajă în următoarele 2 săptămâni.
  • În următoarele 3 zile se va evita vizitarea piscinei, a saunei și supraîncălzirea.
  • Se vor evita produsele abrazive, cele pe bază de alcool, cremele ce conțin retinol și acid glicolic.
  • Se va aplica obligatoriu crema de protecție solară cu SPF ridicat.
  • Între ședințele de epilare cu laser părul se va îndepărta doar cu aparatul de ras sau crema depilatoare.

Numărul de sesiuni

Pentru a scăpa definitiv de pilozitate, veți avea nevoie în medie, de 6-10 ședințe. Acest lucru este individual și depinde de ciclul creșterii firului de păr.

După prima procedură trebuie să treacă 4 săptămâni ca să urmați ce-a de-a doua sesiune. Ulterior, veți adăuga câte 2 săptămâni în plus la acest termen. Respectiv, după a doua sesiune trebuie să treacă 6 săptămâni, după a treia – 8 săptămâni, după a patra – 10 săptămâni, etc.

După finalizarea cursului se recomandă o singură procedură, de susținere, la fiecare 6 luni.

Prețurile

Dacă aproximativ 10 ani în urmă prețurile pentru o epilare cu laser erau „cosmice”, atunci în prezent, am fost plăcut surprinsă de acestea. Costul unei proceduri variază în funcție de zonă (atenție! nu de timpul petrecut în salon, nu de numărul de click-uri pe buton) și încep de la 100 de lei, dacă e vorba de bărbie sau obraji, 150 – fetelor atenție! – dacă e vorba de… mustață, 350 lei pentru axile și 1500 de lei dacă e vorba de picioare – cu toate avem piciorușe frumoase și lungi care necesită mai multă atenție decât alte părți ale corpului.

M-a bucurat faptul că pot beneficia de o reducere de 10% dacă iau un pachet de proceduri, dar și faptul că au certificate cadou. Acum știu ce să-i cer iubitului la ziua mea de naștere sau ce cadou să-i fac prietenei de ziua ei!

În concluzie…

Sunt absolut încântată că, în sfârșit, am decis să fac acest pas și chiar îmi pare rău că nu l-am făcut ceva mai devreme deoarece nu este atât de costisitor precum am crezut, nu este dureros și cel mai important este definitiv!

Pentru a afla mai multe informații despre procedurile de epilare cu laser sau pentru o programare, accesați paginile de Facebook sau Instagram a salonului „DermaLife”.