Poveste cu final fericit în China. Un cuplu nu și-a pierdut speranța și timp de peste 3 decenii și-au tot căutat fiul răpit pe când acesta avea doar doi anișori.

Reuniunea de familie s-a întâmplat luni, pe 18 mai, iar emoțiile de pe fețele lor vorbesc de la sine despre drama pe care au trăit-o timp de 32 de ani și fericirea care i-a copleșit acum. Un rol important în aflarea locului băiatului, potrivit theguardian.com, l-au jucat tehnologiile de recunoaștere a feței.

În anul 1988, Mao Yin avea doar doi anișori și a fost răpit în orașul Xi’an, provincia Shaanxi. Acesta, împreună cu tatăl său, se întorcea de la grădiniță, fiind în drum spre casă. La un moment dat, copilul a dorit să bea, iar bărbatul a intrat într-un hotel din apropiere pentru a lua niște apă. Când s-a întors, acesta nu și-a mai găsit fiul.

Mao Yin a fost vândut pentru o sumă, echivalentă astăzi cu de 840 de dolari, unei familii fără copii. Până recent, bărbatul nici nu știa că părinții biologici nu au încetat să îl caute.

Mama lui, Li Jingzhi, ;i-a dat demisia și a devenit voluntară, ajutându-i pe alți părinți să-și găsească copiii. Femeia a ajutat 29 de copii să se întoarcă în sânul familiei. „Speranța mă motivează. Eu cred că într-o zi îmi voi găsi fiul”, spunea Li Jingzhi într-un interviu la începutul acestui an.

Foto: CGTN

Iată că doar câteva luni mai târziu, în ultima săptămână a lunii aprilie, poliția chineză a primit informația precum că la sfârșitul anilor 80, un bărbat din provincia Sichuan ( situată la 600 km de orașul Xi’an) ar fi cumpărat un copil din provincia Shaanxi.

Atunci poliția a folosit un portret al băiatului, realizat dintr-o fotografie veche a lui Mao Yin, feței acestuia fiind atribuite trăsăturile unui adult. Astfel, datorită tehnologiei de recunoaștere a fețelor au fost verificate bazele de date și a fost descoperit tânărul Gu Ningning (Mao). Un test ADN a confirmat faptul că Mao este fiul cuplului, iar pe 10 mai, de Ziua Mamei, părinții au primit vestea pe care au așteptat-o atâția ani!

„Aș vrea să mulțumesc miilor de oameni care ne-au ajutat. Nu pot să cred că după ce am găsit 29 de copii pentru alte familii, într-un final mi-am găsit propriul fiu”, a spus femeia.

Sursa: Theguardian.com