Angelina Jolie este și ambasador onorific al ONU, iar videoul publicat pe pagina sa de Instagram e de la vama Palanca, pe unde în ultimele două zile mii de ucraineni s-au refugiat în Moldova. 

„Mai mult de 50.000 de oameni au părăsit Ucraina în mai puțin de 48 de ore. Colegii mei de la UNHCR mi-au trimis acest video din Moldova, la hotarul cu Ucraina”, a scris Angelina Jolie.

În imaginile video, Roland Schilling, reprezentantul UNHCR pentru Europa Centrală, vorbește despre cum sunt primiți refugiații ucraineni în Republica Moldova. 

„Situația de aici este cu totul sfâșietoare. Mii și mii de refugiați ucraineni au ajuns aici în Moldova în ultimele 36 de ore. Aici sunt copii și femei, numărul lor continuă să crească, iar autoritățile moldovene au demonstrat o atitudine impresionantă față de problemele acestor oameni. Au ușurat procedura de intrare în țară. Nu este nevoie de pașaport. Pot intra liber pe teritoriul Moldovei. Populația locală a venit aici să le ofere ajutor refugiaților”, a declarat Roland Schilling, reprezentantul UNHCR Europe.

Vizionează mai jos videoul postat de Angelina Jolie pe Instagram: 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Angelina Jolie (@angelinajolie)

Distribuie articolul: