Emilian Crețu a oferit un interviu #faraprotocol pentru jurnalistul Dorin Galben. Actorul a povestit despre ultima sa melodie lansată, „Durdom Pa-Pa”, întâlnirea întâmplătoare la Orheiul Vechi cu președintele Igor Dodon și copilăria cu un tată violent și dependent de alcool. 

Cea mai emoționantă declarație a actorului a fost despre amintirile legate de copilăria sa umbrită de alcool. Printre lacrimi Emilian a povestit despre tatăl său.

Copilăria plină de bătăi și umilință

„Eu nu l-am făcut de rușine pe tata, zicând că el a fost alcoolic și ne-a bătut, eu zic o problemă a societății noastre și trebuie să înțelegeți corect de ce zic asta. Este dureros când cineva te sună și îți spune: „Du-te că taică-tu e la bar chișăt, du-te și îl du acasă”. 

„Noi am fost bătuți toți, inclusiv sora, în afară de Nina, pentru că deja noi eram mai mari și nu îi permiteam. Sora mea cu piatra în cap a fost bătută. Noi am fost bătuți cu orice, puteam să mergem în genunchi în jurul casei, bătuți cu lopata, bătuți cu lanț… Din cauza copilăriei pe care eu am avut-o tot timpul voiam să evadez din sat, pentru mine Negureniul era o închisoare.” 

„Eu nu accept alcoolul pentru că, probabil, am fobie de oamenii beți. Da, când ești amețit e ok, dar când ești beat, beat nu știu cum dar, parcă nu te accept, mai ales femeile în starea asta.”

Moartea tatălui…

„Moartea lui cumva era așteptată, din păcate. Noi vedeam că el se chinuie, avea halucinații. A fost la spital de câteva ori, dar nu se mai putea face nimic.”

„Când am aflat că a murit, am împietrit tot. L-au adus acasă cu un culiok cu calendar pe cap… Eu l-am văzut în sicriu și eu nu am avut nicio reacție. Nu am putut să plâng… Eu am împietrit tot. Trei zile cât a stat el în casă eu nu am avut nicio emoție…”

Mai multe detalii află din interviu.

Sursa: Youtube.com/DorinGalben 

Distribuie articolul: