Prin exemplul său, interpretul a reușit să mobilizeze tinerii și astfel să învingă crunta maladie. Un vaccin pe care Elvis Presley l-a făcut în 1956 în fața presei a ajutat America să învingă poliomielita. 

Foto: Vintage News Daily

Se întâmpla în anul 1956, când SUA se confrunta cu o epidemia cauzată de poliomielită.

Poliomielita este o infecţie virală acută care afectează sistemul nervos. Se caracterizează prin apariţia paraliziilor molatice, în special a membrelor inferioare, iar în cazuri grave afectarea măduvei spinării duce la stoparea respiraţiei. 

Un vaccin, cu o eficacitate de 90% era disponibil deja de un an, dar ca și în prezent, mulți erau sceptici, în special tinerii, cu privire la primirea vaccinului. Așa că Regele Rock ‘n’ Roll, Elvis Presley, a acceptat să primească vaccinul în culisele show-ului lui Ed Sullivan, deși era un tânăr sănătos. Ulterior, după ce imaginea cu interpretul a devenit publică, rata adolescenților care i-au luat exemplul și au primit vaccinul a trecut de la 0,6% la 80%!

Foto: neh.gov

Au fost mobilizate comunități de tineri numite Teens Against Polio care au mers din ușă în ușă în comunitățile lor, pentru a-i convinge pe cei de aceeași vârstă.

Rata de vaccinare a crescut de la 0,6 la 80% în 6 luni. Iar în 4 ani, rata de incidența a poliomielitei a scăzut cu 90%.

Foto: People.com

Jurnaliștii de la Inside Edition a discutat cu Ruth Taber, lucrătorul Departamentului de Sănătate a fost cea care i-a cerut lui Elvis să o facă. Femeia are acum 91 de ani și este de părere că vedetele, cum ar fi Beyonce, ar trebui și ele să devină un exemplu pentru tineri și să-și facă vaccinul anti-covid-19.