Fetești este o rezervație din raionul Edineț, care este numită și Mica Elveție Moldovenească. Este cunoscută datorită crestelor de calcar toltre, în grotele și peșterile cărora s-a stabilit omul primitiv. 

Crestele sunt formațiuni geologice. 10-20 milioane de ani în urmă, în acest teritoriu a evoluat o depresiune de munte, mai întâi umplut cu apele tortonului, și apoi marea sarmată. Doar o mică parte a rezervației este situată pe un teren plat; în cea mai mare parte s-a întins pe pantele abrupte și abrupte ale grinzilor de toltre care înconjoară Valea râului Drabiște.

Semnul distinctiv al peisajului este stâncile; Galben, Gri, Gri-verde, maro cu pete ruginite, aproape roșii. Acestea sunt decorate cu licheni, care sunt numite plante-Sphinx, deoarece sunt formate din două organisme vegetale diferite — alge verzi sau albastre și lipsite de colorarea firelor de ciuperci.

Unele pârtii ale defileului Fetești seamănă cu craterele lunare. Cu toate acestea, s-au format ca urmare a intervenției umane. Craterele lunare sunt aproape o carieră de calcar.