Elena Baltagan, cunoscută mai mult după numele de scenă Ellie White, este recunoscută în spațiul public și pentru calitatea sa de formatoare de opinie. După ce și-a exprimat părerea cu privire la fenomenul avorturilor, cântăreața română a comunicat lumii că este împotriva practicii sacrificării animalelor de Paște.

Artista și-a exprimat mesajul tăios într-un articol distribuit pe blogul său personal, platformă pe care își împărtășește noutățile muzicale, secretele de frumusețe și cele de maternitate, dar și opinia cu privire la anumite fenomene sociale. În articolul „Nu, copiii mei nu vor mânca miel de Paște”, Ellie condamnă uciderea animalelor în scopul cosumului acestora cu ocazia acestei sărbători creștine.

familie-ellie-white-salina-prahova-750x751„Adevărat, când eram copil, mă fascinau tradițiile de peste an din perioada sărbătorilor. Însă, când am crescut și am înțeles pe deplin ce înseamnă aceste tradiții, nu am mai fost atât de fascinată, ba chiar dezgustată. Nu susțin omorârea niciunui animal și cu atât mai mult a mieilor care „se sacrifică” în perioada Paștelui. Nu pot să cred că, în secolul în care trăim, încă mai suntem atât de înapoiați încât să credem că dacă ucidem cu sânge rece un pui de animal, ne va proteja de spirite rele (cred că mulți nici nu știu semnificația uciderii mieilor). Înainte de creștinătate, mieii erau tăiați după culoare, cu motive diferite: cei albi erau sacrificați divinităților solare, iar cei negri – zeităților și duhurilor malefice. În tradițiile noastre s-au păstrat aceste diferențieri și semnificatii ale sacrificiului. Nu îmi vine să cred că ne bucurăm la o bucățică de animăluț pe care îl smulgem cu brutalitate de lângă mama lui, pentru a ne umple burțile și-așa mult prea pline de cadavre. Refuz să cred că nu ne putem depăși condiția de îndoctrinați și chiar nu putem spune NU uciderii unui bebeluș. REFUZ CU INDIGNARE. Ne credem „Generația X sau Y, sau cum vrei să îi spui”, dar trăim după aceeași gândire ca și bunicii noștri, care nu aveau la îndemână atâta informație din care să culeagă și să discearnă adevărul de mit!

Nu, eu nu voi mânca miel de Paște. Nu, copii mei nu vor mânca miel de Paște! Este o tradiție barbară și inumană, asemănătoare tăierii porcului de Crăciun. Treziți-vă, oameni buni. LĂSAȚI MIEII SĂ TRĂIASCĂ. Nu muriți dacă nu mâncați drob sau carne de miel la cuptor. Stați calmi, fantasmele astea au ramas de mult în epoca lui Moise care despică apele. Dumnezeu e în suflet, nu în farfurie. Dumnezeu ne vrea miloși, nu CRIMINALI. Dumnezeu te va iubi și dacă nu omori un bebeluș de animal. Depășiți-vă condiția. Spuneți NU crimei. Și mai presus de toate, NU MÂNCAȚI MIEL Paștele ăsta. Vă garantez că nu veți muri”, spune artista.

Vezi și:

Ellie White, dezvăluiri emoționante: „Am făcut un avort! Ați crede că sunt pro avort, nu?!”

Foto: Facebook.com, elliewhite.ro

Distribuie articolul: