Începând cu luni, 19 aprilie, elevii din Orhei revin la scoală cu prezeță fizică. Decizia a fost luată la 17 aprilie, de către Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Orhei, scrie AGORA.

Procesul educațional se va organiza cu prezența fizică a elevilor în instituțiile de învățământ general din raion, inclusiv în centrele extrașcolare, școli de muzică și arte plastice, precum și în școala raională de sport, se arată în decizie.

În același timp, Comisia a hotărât că în instituțiile de învățământ în care se constată cel puțin un caz de infectare cu COVID-19, clasele sau grupele respective, vor fi plasate în carantină pentru 14 zile, cu trecerea la învățământul online.

„În funcție de evoluția și tendința situației epidemiologice, măsurile restrictive vor fi revizuite și actualizate”, precizează Comisia.

De menționat este faptul că autoritățile de la Orhei susțin că toate cadrele didactice cu vârsta de peste 60 ani, dar și cele care suferă de boli cronice, au fost imunizate.

Amintim că,  începând cu luni, 19 aprilie, toți elevii din instituțiile de învățământ din Chișinău, din clasele primare, a V-a, și clasele a IX-a și a XII-a, revin în școli pentru studii cu prezență fizică. Decizia a fost luată de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică Chișinău la 15 aprilie.

Sursa: AGORA

Distribuie articolul: