Începând cu luni, 19 aprilie, toți elevii din instituțiile de învățământ din Chișinău, din clasele 1-5, clasa a 9-a și a 12-a, revin în școli pentru studii cu prezență fizică. Decizia  a fost luată de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică Chișinău la 15 aprilie, informează AGORA.md.

„Sunt multe solicitări de revenire la școală pentru clasele primare și claselor absolvente. La această etapă s-a decis revenirea claselor 1-4, a 5-a și absolvente, de luni 19 aprilie cu prezența fizică în clase”, a spus primarul general al capitalei Ion Ceban.

CESP Chișinău a mai decis că în școlile de artă vor reveni copiii cu activități individuale, dar și cei cu activități de grup.

Totodată, în școlile cu profil sportiv va fi permis antrenamentul la toate loturile de sportivi care au planificat competiții.

Amintim că elevii au revenit la studii la 16 martie. Însă, potrivit deciziei CNESP, studiile sunt organizate în baza a trei scenarii, în funcție de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate. Deciziile se iau la nivel local.

Citește și: Lecții pe plajă în locul orelor online. Soluția găsită de Spania (Foto)

Distribuie articolul: