Un copil folosește, în medie, în jur de 2.000 de scutece timp de un an. Acestea, odată ajunse la groapa de gunoi, se descompun în 500 de ani. Mai mult, pentru producerea unui scutec este nevoie de un întreg pahar de petrol, arată datele comunității „Moldova fără deșeuri”, parte a asociației „Eco Visio”. AGORA le-a cerut părerea „micilor atotcunoscători” despre scutecele de unică folosință și cu ce ochi privesc scutecele lavabile. Ce perle au reușit să obțină – vedeți mai jos.

Milioane de părinți optează în continuare pentru scutecele de unică folosință, poluând astfel mediul, în timp ce unii au demarat deja schimbarea, care se implementează, cu pași mici, și în țara noastră. Jurnaliștii AGORA au cercetat care este alternativa scutecelor de unică folosință și cât de funcțională este aceasta.

„Un înveliș de pânză în care își pui copilul, niște chiloței de unică folosință pentru bebeluși. Îl desfaci, îl pui la gunoi și se duce la gunoi (după unica folosință)”, spune Mircea.

Geantă pentru păpuși, alternativă pentru pelinci sau pampers pentru bebeluși. Sunt doar câteva dintre definițiile pe care le-au dat micii noștri experți scutecelor. I-am provocat la o discuție sinceră despre scutece.

Sursa: AGORA