Războiul le-a cam stricat planurile, pentru că luna de miere s-a transformat într-o fugă din calea bombardamentelor. 

Un cuplu din Kiev, care s-a căsătorit cu două zile înainte să înceapă războiul, în loc să plece în luna de miere, acum fug de război. Britanicul James Galbraith și soția sa, ucraineanca Olga Osadcha, aveau plănuită o vacanță în Coreea, în care urmau să plece imediat după nuntă, care a avut loc pe 22 februarie.

Aceștia foarte brusc au fost nevoiți să-și strângă câteva lucruri și să părăsească apartamentul lor din Kiev, în mai puțin de o oră de când au auzit primele bombardamente.

În loc să ajungă în Coreea de Nord, locul neobișnuit pe care-l aleseseră pentru a-și petrece prima vacanță în calitate de soț și soție, James și Olga au fugit spre Polonia, destinație spre care au ajuns în aproximativ 30 de ore.

James și Olga, au fost adăpostiți de prieteni pe câteva zile în Polonia. Au ajuns în Katowice, Polonia, în casa unor prieteni, unde au rămas până Olga a primit viza pentru Marea Britanie, iar acum sunt în siguranță în țara natală a bărbatului de 28 de ani.

Am plecat aproape imediat și ne-am lăsat apartamentul cu susul în jos în timp ce ne-am împachetat bagajele și am ieșit repede. Călătoria noastră din Kiev a început la 6:45 dimineața și nu am ajuns în Polonia decât a doua zi la 11 dimineața. Din cauza traficului ne-a luat 18 ore să ajungem până în Liov, apoi am luat trenul până în Polonia, care nu a fost deloc ieftin, dar era singura noastră opțiune pentru a fi în siguranță.

A fost cel mai înfricoșător și emoționant moment prin care am trecut. Rachetele treceau pe deasupra capetelor noastre, iar sirenele sunau în tot orașul. Acum sunt tancuri și convoaie militare pe străzile pe care le știu atât de bine, în locul pe care-l numim acasă. A fost groaznic să vedem animale abandonate pe stradă în timp ce oamenii se evacuau, tați care își sărutau copiii și soțiile și rămâneau în urmă. Eu și Olga suntem în siguranță, dar vă rog să nu uitați de cei mulți care nu au fost îndeajuns de norocoși să părăsească Ucraina sau la cei care au rămas pentru a apăra țara”, a povestit James pentru presa britanică.

Sursa: peroz.ro 

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: