Modul în care au loc progresele la nivel global, gândurile și principiile promovate cu privire la statutul femeii, te impun, oarecum, la accentuarea importanței educației financiare a acestora. Întrucât, educația financiară feminină semnifică nu doar independență pecuniară, ci și libertatea de a crea, a construi și de a trăi viața conform propriilor vise.

 De ce sunt importante cunoștințele despre gestiunea finanțelor pentru femei?

Iată unele dintre motivele care reziliază povestea romantică despre prințesele care necesită să fie doar frumoase și să aștepte un prinț pe cal alb: 

  • Motivul 1: Independența financiară

Aceasta oferă posibilitatea genului feminin de a-și desfășura activitățile conform propriilor dorințe, fără existența unei dependențe față de cineva sau ceva. Odată ce femeia poate fi o bună gospodină, care asigură securitatea familiei, aceasta poate reuși să devină și un bun dictant al finanțelor personale.

  • Motivul 2: Situații imprevizibile

Situațiile neprevăzute, anumite eșecuri impun luarea unor decizii urgente. Educația financiară asigură un management corect al finanțelor, deci, o soluționare a problemelor existente, la un moment dat. Pe de altă parte, unele situații imprevizibile pot constitui o oportunitate, cunoștintele despre finanțe ar putea asigura deschiderea unor noi căi spre dezvoltare sau investiție. 

  • Motivul 3: Utilizarea eficientă a finanțelor

Educația financiară în rândul femeilor constituie un avantaj și pentru progresul social. Este vitală crearea și consolidarea unui sistem personal de utilizare a banilor, care ar oferi doamnelor responsabilitatea față de necesitățile personale, minimalizând diverse riscuri. 

  • Motivul 4: O femeie educată financiar este o femeie fericită

Deși sună destul de meschin, trebuie să recunoaștem că instruirea cu privire la finanțe reprezintă o multitudine de avantaje. Educația financiară determină decizii corecte, noi aspirații și scopuri, care te ajută să-ți organizezi viața în modul în care succesul este mult mai garantat. Femeile educate financiar sunt adulți responsabili, care disting necesitățile de dorințe, care știu când să economisească, când e nevoie să investească sau care e momentul potrivit pentru a apela la creditare. 

O instruire financiară nu neapărat semnifică cursuri sau alte tipuri de ore. Aceasta poate avea loc prin autoeducare și anume prin planificarea financiară, prin implicare și trăirea unor experiențe ce reprezintă decizii financiare. Și, nu în ultimul rând, prin intermediul interacțiunii cu familia, partenerul de viață, colegi, prieteni. Noile practici înseamnă noi învățături. 

Nu ezita să fii tu posesoarea banilor tăi, ci nu invers. 

Autor: Ilinca Gaidău 

Distribuie articolul: