Mi-a plăcut să studiez bărbații. Pe unii. Am studiat, la început, un zidar. Am studiat un psihopat… până m-am plictisit și am plecat. Am studiat un actor. Un studiat un religios. Și apoi un afemeiat. Am studiat un businessman.

Au studiat un bărbat foarte inteligent. Și pe unul foarte arogant. Am studiat o dată un bărbat și foarte inteligent și foarte arogant. Și un bărbat fără scrupule. Pe unul cu sentimente. Și pe unul încrezător. Dar și pe unul încrezut. Și pe unul chipeș. Și pe unul familist.

Pe unii mi-a plăcut să-i rănesc. Și aproape că mi-a plăcut când au reușit și ei să miște ceva în mine.

Cu anii ei s-au filtrat. Am studiat, atunci, doar aleși. Aleși, bine de tot.

M-am studiat și pe mine prin ochii lor. Și eram diferită de fiecare dată.

Ce am înțeles în toți acești ani despre ei?

Că bărbații simt, că bărbații trăiesc, că bărbații au griji și preocupări. Că au pasiuni și neliniști. Că ei caută ceva și se tem de ceva. Că ei pot fi fericiți și că aproape toți pot vorbi cu patos.

Mi-a plăcut să fiu iubita unora, umărul pe care să plângă alții, și cea mai devotată prietenă pentru o serie dintre ei. Mi-a plăcut să-i privesc de departe pe unii. Și mi-a plăcut să nu judec. Mi-a plăcut să învăț viață de la ei. Mi-au plăcut atât de mult culorile lor. Mi-a plăcut să le citesc gândurile și să aleg în locul lor. Mi-a plăcut să le dau sfaturi cu privire la femei. Și să-i protejez în felul meu, pur feminin.

Cel mai mult mi-a plăcut jocul. Și eu chiar pot duce departe de tot jocul.

Mi-a plăcut să mă înfurii pe ei, dar și să le citesc frustrările. Mi-a plăcut să-i înfrunt pe cei care au meritat-o și să râd de cei care… n-au înțeles.

Și, da, mi-a fost frică de unii dintre ei.

Am apreciat întotdeauna bărbații sinceri și integri, după cum era și normal. Am evitat victimizații și spășiții. Am judecat autoritarii și imparțialii. Știu, a judeca nu e bine.

Am suferit după unii și alții m-au ignorat în mod deliberat. Dar fiecare dintre ei m-a zidit într-un fel sau altul. Au fost printre ei și cei care au încercat să doboare comoara ce se năștea, și ei au trebuit amputați, oricât de dureros ar fi fost.

Din tot ce am trăit – am ales să aleg bărbatul integru, care simte, trăiești și se conectează la tot ce-l înconjoară mai profund, mai colorat, bărbatul viu.

Mai am întrebări despre bărbații? E o mare de întrebări. Încă îi studiez…

Distribuie articolul: